Banner om guidede byvandringer

Guidede gåture

Tag hørebøfferne i ørerne og kom ud og gå med letbanen.

Spænd skoene. Kom med på Odense Letbanes guidede gåture, hvor vi fortæller om den markante byudvikling, der har forandret Odense. Fagfolk og ildsjæle sætter ord på kulturelle, sociale og rekreative tiltag langs letbanesporet. Hør også om de mange tekniske og arkitektoniske løsninger og udfordringer ved anlæg af letbanen.

Du kan afspille vores podcasts direkte fra hjemmesiden. (Se player nedenfor).

Alle afsnit findes også i både Spotify, Apple Music, Google Podcasts. Søg på 'Odense Letbane' (Kræver abonnement).


Afsnit 1: Områdefornyelse og letbane

Bolbro har fået nye parker og mødesteder for de lokale – samt en letbane. Tag med på en to kilometer guidet gåtur og hør historierne om områdefornyelsen og letbanen, mens du ser og hører om de konkrete løsninger.

Medvirkende: Rikke Falgreen Mortensen, projektleder for områdefornyelsen, og Lars Scheuer, projektchef, Odense Letbane. Vært: Søren Balle Christiansen, Odense Letbane.

Turen starter i Glimmerghettoen på Roesskovsvej 2, 5200 Odense.

Afsnit 2: Fra inferno til oase

Albanigade og Benedikts Plads var før domineret af støj fra den massive biltrafik mod Thomas B. Thriges Gade. Nu er det letbanens græstæppe, der præger Albanigade, og på Benedikts Plads er der skabt et attraktivt byrum med grønne byhaver. Tag med på en 1,5 kilometer guidet gåtur og hør om visioner og konkrete løsninger i byomdannelsen. Turen starter og slutter ved Albanibroen.

Medvirkende: Arkitekterne Anne Ramborg og Paw Gadgaard, By- Og Kulturforvaltningen, Odense Kommune. Vært: Søren Balle Christiansen, Odense Letbane.

Turen starter på Albanibroen, Albani Torv 5C, 5000 Odense.

 

Afsnit 3: Byuhave og grønt tracé

Thomas B. Thrigesgade delte indtil 2012 Odense centrum i to. I dag er området forvandlet til en ny fredelig bydel, der igen binder byen sammen. Her finder du musik- og teaterhuset ODEON, det nye H.C. Andersens Hus, masser af vandkunst, pladser, torve og parker foruden supercykelsti, letbane og en kæmpe parkeringskælder. Tag med på en ca. 2 kilometer guidet gåtur og hør om byomdannelsen og om letbanens integration i området. Turen starter og slutter ved Station Odeon.

Medvirkende: Stig Langsager, projektchef for byomdannelsen, og Magnus Buhl Holo, projektleder, Odense Letbane. Vært: Søren Balle Christiansen, Odense Letbane.

Turen starter på TBT Tower ved Odeons Kvarter 18, 5000 Odense.

 

Søndre Hospitalsvej 6, 5260 Odense S

CVR 36478497

EAN 5798006615070