Om Odense Letbane
Nabo til letbanen
Mennesker

Åben byggeplads i Bolbro: Info om sporarbejdet, paella og LEGO-tog

11. april 2019

 

Letbanearbejdet har været i gang i Bolbro og Tarup i et godt stykke tid. Sporarbejdet er godt i gang i Bolbro, og det begynder også inden længe på Rismarksvej. I løbet af 2019 vil skinner, stationer og køremaster derfor for alvor tone frem – hvorefter letbanen skal testkøres inden den planlagte åbning i sensommeren af 2021.

Med andre ord kræver det en vis portion tålmodighed at være nabo til letbanearbejdet. Som tak for tålmodigheden inviterer Odense Letbane derfor beboerne i Bolbro og Tarup til ’åben byggeplads’ lørdag 4. maj fra klokken 11.00 til 15.00 på Israels Plads – foran Odense Idrætspark.

 

 

- Vi synes det er vigtigt at holde beboerne informeret om letbanearbejdet. Vi har tidligere holdt infomøder, men sidste efterår afholdt vi for første gang åben byggeplads” i Hjallese med stor succes. Konceptet er anderledes og mere familievenligt, hvor man kan komme frit og selv bestemme, hvad man vil høre om, og hvor længe man vil blive, forklarer Rune Bager, der er chef for Nabokommunikation hos Odense Letbane:

- Man skal ikke bare komme og lytte. Men kan selv spørge, komme tæt på arbejdet, prøve og smage på tingene – og forhåbentlig får man lyst til at blive lidt længere, når man ser, at vi byder på gratis paella.

Letbanens entreprenør på sporarbejdet er nemlig den spanske koncern COMSA. Derfor er der smagsprøver på ægte spansk paella. Samtidig er der et lege-hjørne med forskellige aktiviteter, hvor børnene kan hygge sig. Blandt andet har Danmarks Jernbanemuseum venligst udlånt lege-tog i dagens anledning.

 

Mini-tog, paella og næsen i sporet: Kom til åben byggeplads


- Vi håber, at folk i Bolbro og Tarup og andre interesserede har lyst til at bruge en time eller to på at blive klogere på letbanearbejdet i lokalområdet – og få sig en snak om byens udvikling samt lidt godt til ganen. Man må endelige tage hele familien og vennerne med, slutter Rune Bager.

Odense Letbane planlægger at afholde lignende arrangementer igennem hele byen i løbet af 2019 - i takt med, at sporarbejdet kommer i gang.PRAKTISK INFO OM ÅBEN BYGGEPLADS PÅ ISRAELS PLADS

  • Lørdag 4. maj klokken 11.00 – 15.00
  • Israels Plads 3 på græsplanen foran Odense Idrætspark (indkørsel via Møllemarksvej)
  • Arrangementet er gratis og kræver ikke tilmelding.

DET KAN DU OPLEVE

  • Tag på guidet tur langs sporarbejdet på Stadionvej
  • Smag på spansk paella
  • Tal med medarbejdere fra Odense Letbane og COMSA
  • Nærstuder tegninger over arbejdet i Bolbro og Tarup
  • Prøv at sidde i en gravemaskine
  • Legehjørne og aktiviteter for børn

 

Følg letbanearbejdet - tilmeld dig nyhedsbrevet

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse