Nabo til vejarbejdet
Mennesker

Åben byggeplads på Nyborgvej/Ørbækvej: Info, smagsprøver og LEGO-tog

10. maj 2019

 

Letbanearbejdet har været i gang på Nyborgvej og Ørbækvej i et godt stykke tid. Sporarbejdet er godt i gang på Ørbækvej, og det er ved at starte op på Nyborgvej. I løbet af 2019 vil skinner, stationer og køremaster derfor for alvor tone frem – hvorefter letbanen skal testkøres inden den planlagte åbning i sensommeren af 2021.

Med andre ord kræver det en vis portion tålmodighed at være nabo til letbanearbejdet. Som tak for tålmodigheden inviterer Odense Letbane derfor beboerne på Nyborgvej og Ørbækvej til ’åben byggeplads’ lørdag 25. maj fra klokken 11.00 til 15.00 på Deleurans Plads i krydset ved Nyborgvej og Ørbækvej, hvor den kommende station 'Korsløkke' skal ligge.

 

 

- Vi synes det er vigtigt at holde beboerne informeret om letbanearbejdet. Vi har tidligere holdt infomøder, men sidste efterår afholdt vi for første gang "åben byggeplads” i Hjallese med stor succes. Konceptet er anderledes og mere familievenligt, hvor man kan komme frit og selv bestemme, hvad man vil høre om, og hvor længe man vil blive, forklarer Rune Bager, der er chef for Nabokommunikation hos Odense Letbane:

- Man skal ikke bare komme og lytte. Men kan selv spørge, komme tæt på arbejdet, prøve og smage på tingene – og forhåbentlig får man lyst til at blive lidt længere, når man ser, at vi byder på gratis smagsprøver fra de lokale butikker på Deleurans Plads.

Samtidig er der et lege-hjørne med forskellige aktiviteter, hvor børnene kan hygge sig. Blandt andet har Danmarks Jernbanemuseum venligst udlånt lege-tog i dagens anledning.

 

Mini-tog, paella og næsen i sporet: Kom til åben byggeplads


- Vi håber, at folk fra kvarteret og andre interesserede har lyst til at bruge en time eller to på at blive klogere på letbanearbejdet i lokalområdet – og få sig en snak om byens udvikling samt lidt godt til ganen. Man må endelige tage hele familien og vennerne med, slutter Rune Bager.

Odense Letbane planlægger at afholde lignende arrangementer igennem hele byen i løbet af 2019 - i takt med, at sporarbejdet kommer i gang.PRAKTISK INFO OM ÅBEN BYGGEPLADS PÅ DELEURANS PLADS

  • Lørdag 25. maj klokken 11.00 – 15.00
  • Deleurans Plads på hjørnet af Nyborgvej og Ørbækvej (indkørsel fra Nyborgvej via Eckersbergsvej, Jens Juels Vej og Købkesvej)
  • Arrangementet er gratis og kræver ikke tilmelding.

DET KAN DU OPLEVE

  • Tag på guidet tur langs sporarbejdet
  • Smagsprøver fra de lokale på pladsen
  • Tal med medarbejdere fra Odense Letbane og COMSA
  • Nærstuder tegninger over arbejdet i området
  • Prøv at sidde i en gravemaskine
  • Legehjørne og aktiviteter for børn

 

Følg letbanearbejdet - tilmeld dig nyhedsbrevet

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse

Nyheder
×