Om Odense Letbane
Nabo til letbanen
Trafik

Ørbækvej bliver indsnævret - men holdes åben i begge retninger

14. juli 2015

 

Den nordlige del af Ørbækvej skal gøres klar til byens kommende letbane. Der skal flyttes rør og kabler i jorden, og stitunnellen ved L.A. Rings Vej skal bygges om. Derfor bliver trafikken indsnævret til ét spor i hver retning.

Der vil stadig være trafik i begge retninger. Men fra mandag den 3. august begynder arbejdet med at indsnævre trafikken til ét spor i hver retning på strækningen fra Købkesvej til Munkerisvej. Senest onsdag den 12. august er indsnævringen fuldt effektueret.

Det er nødvendig, fordi Ørbækvej skal forberedes til Odense Letbane. I første omgang er det stitunnellen fra L.A. Rings Vej og under Ørbækvej, der skal bygges om og udvides. Derfor er Fjernvarme Fyn allerede nu i gang med at flytte fjernvarmerør i området omkring tunnellen.

Først senere, til november, begynder de egentlige ledningsflytninger, hvor alle forsyningsselskaberne skal flytte rør og kabler på hele strækningen fra Nyborgvej til Munkerisvej. Ledningsflytningerne vil efter planen vare til slutningen af oktober 2016 – med forbehold for eventuelle ændringer i tidsplanen.

Til november, når ledningsflytningerne går i gang, vil en del bybusser få omlagt deres ruter. Følg med i ændringer i bybusserne ruter på Fynbus’ hjemmeside.


Fuld adgang for beboere og erhverv

Det er vigtigt at slå fast, at alle beboere vil have adgang til deres bolig i hele perioden, mens der graves for at bane vej for letbanen. Det samme vil erhvervslivet, herunder butikskunder. Renovationen vil også fungere som normalt, ligesom brand- og redning altid vil kunne komme frem.

Fra den 3. august bliver trafikken på Vestre Stationsvej – på strækningen fra Vesterbro til Fjordsgade – også påvirket at forberedelserne til letbanen. Her indsnævres vejen til ét spor og ensrettes derfor i retning mod Banegården.

Læs mere om arbejdet på Vestre Stationsvej i denne artikel.

Husk at du kan bruge Odense Kommunes "Ruteplanlæggeren" til at finde nye veje, mens arbejdet står på. Du finder Ruteplanlæggeren på www.odense.dk/nyeveje.

 

Under gravearbejdet vil en del af Ørbækvej blive indsnævret til ét spor i hver retning mellem Nyborgvej og Munkerisvej. Se kortet i fuld størrelse ved at klikke her.

undefined

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse

Nyheder
×