Miljø

250 nye træer bliver sat ud langs letbanen i denne plantesæson

18. februar 2020

 

Når man skal plante nye træer, er det bedst at stikke rødderne i jorden i løbet af vinterhalvåret. Det giver de bedste chancer for overlevelse.

Derfor er plantesæsonen i fuld gang hos Odense Letbane. Og du har måske set anlægsgartnere i bybilledet.

Det er nemlig en vigtig del af letbaneprojektet, at hvert eneste træ, som det har nødvendigt at fælde i forbindelse med arbejdet, skal erstattes med to nye træer. De mange træer skal sikre, at letbanen også helt konkret bidrager til at gøre Odense til en grønnere by.

 

VIDEO: Hvordan er det at køre med Aarhus Letbane?

 

I denne omgang udplantning, der begyndte i efteråret 2019 og strækker sig indtil foråret 2020, bliver der plantet mere en 250 træer langs letbanen fra Tarup til Hjallese. De nye træer er selvfølgelig ikke fuldvoksne. Men de bliver indkøbt i en vis størrelse, så de er levedygtige.

I år bliver der blandt andet plantet træsorterne avnbøg, fuglekirsebær, kejserlind, robinie, tretorn og eg. Træerne bliver plantet ved kælkebakken på Niels Bohrs Alle, langs Ørbækvej, i Albanigade, på Vestre Stationsvej og ved Odense Idrætspark på Højstrupvej.

 

Zoom ind på nye detaljer på populært fremtidskort

 

Placeringen af de mange træer og træsorter er nøje udvalgt i samarbejde med byens parkforvaltning. Det skal sikre optimale levevilkår for træerne samt en god sammenhæng med den øvrige beplantning, der findes langs letbanesporet.

Når letbanen åbner i efteråret 2021, vil der være plantet omkring 1400 træer langs letbanestrækningen. Ud over de mange nye træer byder den kommende letbanelinje også på et otte meter bredt grønt græstæppe langs store dele af strækningen. Så alt i alt vil Odense om nogle år fremstå endnu mere grøn.

 

Følg letbanearbejdet i byen - tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse