Om Odense Letbane
Nabo til letbanen
Anlægsarbejde

Aarsleff skal ombygge Hjallese Station og forstærke bro over jernbanen

19. december 2018

 

At anlægge en letbane i Odense er et enormt puslespil med mange brikker. Et par af dem handler om broen, der fører trafikken over jernbanen på Middelfartvej, og Hjallese Station, der i fremtiden skal servicere letbanetog ud over Svendborgbanen.

Begge steder kræver det lidt ekstra at gøre klar til tiden med letbanen. Broen på Middelfartvej skal forstærkes, så den er forberedt til ekstra tung trafik. Og stationen i Hjallese står over for en ombygning, når der kommer nye letbanespor ved siden af Svendborgbanens spor.

 

VIDEO: Første skinne støbt fast ved Nyt OUH

 

De to stykker arbejde bliver udført i løbet af 2019 af entreprenørfirmaet Per Aarsleff A/S, som Odense Letbane P/S har skrevet kontrakt med onsdag 19. december.

Arbejdet på Hjallese Stations begynder først, men varer også længst tid – ifølge tidsplanen fra juni til september. Ud over at ombygge den østlige perron, så den kan håndtere passagerer til to sider, handler arbejder her blandt andet om at bygge en ny gangbro med trapper og elevatorer, som skal føre passagerer sikkert over sporene mellem de to typer tog.

Arbejdet på broen på Middelfartvej begynder efter planen til juni og strækker sig hen over sommerferien. Allerede i 2016 blev broens overside, altså brodækket, forstærket. Det, der nu mangler, er broens underside, altså fundamentet i form af betonpiller.

 

Følg arbejdet i Hjallese - tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse