Om Odense Letbane
Nabo til letbanen
Anlægsarbejde

Anker Boye fræsede den første asfalt for Odense Letbane

2. juli 2015

 

Borgmesteren styrede fræsemaskinen på de første meter asfalt, og tog dermed hul på arbejdet med at forstærke Albanibroen, så den kan blive klar til letbanen.

Efter flere års planlægning og forberedelser er Odense Letbane P/S nu endelig gået i gang med det fysiske arbejde med at anlægge en letbane i Odense. Første store opgave er at ombygge og forstærke Albanibroen, så den kan bære vognene, når letbanen åbner i 2020.

Det er baggrunden for, at borgmester Anker Boye onsdag 1. juli sad bag rattet på en stor såkaldt asfaltfræsemaskine og rev de første par meter asfalt af broen. Det skete ved en lille reception for Odense Byråd og andre involverede parter på selve Albanibroen. Ud over ”asfaltshowet” kunne gæsterne også kunne nyde en hotdog og en øl fra bryggeriet af samme navn.

- Det er en kæmpe milepæl, ikke bare for Odense Letbane P/S, men for hele Odense. Derfor er det en ære for mig at få lov at gøre det første arbejde i forbindelse med byens kommende letbane, sagde borgmester Anker Boye og fortsatte:

- Forude venter fem år, hvor byen vil undergå en forvandling. Først vil byggearbejdspladserne præge gadebilledet, men efterhånden vil nye pladser, byrum og stationer skyde op. Siden vil sporene blive lagt i en grøn linje gennem byen, og til sidst bliver letbanen sat på skinnerne til glæde for alle i Odense. Der er derfor god grund til at fejre, at arbejdet nu går i gang for alvor.

Første opgave som bygherrer

Albanibroen er det første med anlægsselskabet Odense Letbane P/S som bygherre. De såkaldte ledningsflytninger for at bane vej for letbanen begyndte på de første strækninger i maj. Men det er forsyningsselskaberne selv, der er blevet pålagt at flytte deres rør og kabler i jorden, så der senere kan blive plads til at anlægge letbanen.

Arbejdet på Albanibroen forventes at vare indtil slutningen af september. Cyklister og fodgængere må fortsat krydse over broen i hele anlægsperioden. Men ellers er selve broen lukket af for allemotorkøretøjer – undtagen for arbejdskørsel til selve byggeriet. Det vil dog stadig være muligt for billister at komme frem til boligerne på den nordlige side af broen, selvom her bliver etableret en bygge- og arbejdsplads.

Billede øverst: Anker Boye fræser asfalt på Albanigade.

Foto: Kennett Krebs.

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse