Om Odense Letbane
Nabo til letbanen
Anlægsarbejde

Anlægsarbejdet er begyndt ved Rismarksvænget

22. september 2017

 

Odense Letbane er klar til at begynde arbejdet med at flytte vejbaner og cykelstier på henholdsvis Rismarksvej og Højstrupvej.

 

 

Anlægsarbejdet starter op ved Rismarksvænget. Her bliver der anlagt en ny adgangsvej fra krydset ved Højstrupvej og ind til den gamle Højstrupskole, hvor blandt andet CSV, KFUMs boldklub og UngVest har til huse.

 

Arbejdet foregår i det gamle militærområde – og kommer ikke til at genere trafikken på Rismarksvej. Der er også adgang fra Rismarksvej til Rismarksvænget, mens arbejdet står på.

 

Odense Letbane etablerer den nye vej, da den kommende letbanestation bliver placeret ud for den nuværende indkørsel til Rismarksvænget, som derfor lukker for biltrafik.

 

 

Her er den samlede tidsplan for arbejdet med at bygge letbanen

 

 

(Artiklen fortsætter under billedet)

 

undefined

Den nye adgangsvej skal sikre, at man kan komme til og fra Rismarksvænget, når letbanestationen Højstrup bliver anlagt.

  

 

Zoom helt tæt på: Sådan bliver letbanen i dit nabolag

 

 

Når letbanen er færdig, vil fodgængere og cyklister dog fortsat kunne passere, som de plejer. Bilister skal derimod til og fra området via den nye adgangsvej. Adgangsforholdene til Højstrupskolens område bliver generelt forbedret, da krydset ved Rismarksvej og Højstrupvej bliver lysreguleret.

 

Arbejdet med den nye adgangsvej varer cirka tre uger. Til oktober fortsætter anlægsarbejdet på den nordlige del af Højstrupvej. Ligesom der blandt andet skal fjernes helleanlæg og laves nye adgangsforhold til Aldi, inden anlægsarbejdet for alvor begynder på Rismarksvej i januar 2018.

 

 

Følg arbejdet på Rismarksvej - tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

 

 

Relaterede nyheder

 • Sikkerhed for letbanens naboer

  Sikkerhed for letbanens naboer

  Når du som nabo skal pudse vinduer, rense tagrender eller flytte – så er det vigtigt, at du ikke kommer for tæt på letbanens kørestrøm eller opholder dig i letbanens spor.
  14. maj 2021
 • Snart pibler græsset i 10 kilometer letbanespor

  Snart pibler græsset i 10 kilometer letbanespor

  Letbaneprojektet er nu så langt, at den sidste grønne finish kan udføres. Letbaneentreprenøren er nemlig gået i gang med at så græs i sporene på et areal, der svarer til 10 fodboldbaner.
  7. maj 2021
 • Test af lys på letbanens stationer

  Test af lys på letbanens stationer

  Foreløbigt henlægger letbanens stationerne i mørke. Dog var der forleden test af lyssætningen på den kommende Parkering Odense Syd-station, så lyset kunne ses i praksis og lyskilderne kunne finjusteres.
  12. maj 2021
 • Status på letbanebyggeriet i DIT nabolag

  Status på letbanebyggeriet i DIT nabolag

  Letbanens anlægsarbejde fortsætter hele foråret og vil frem mod sommerferien nå et (tæt på) færdigt niveau. Få et overblik overblik over det resterende letbanearbejde i dit lokalområde.
  23. april 2021

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse