Nabo til vejarbejdet
Anlægsarbejde

Arbejdet med at bygge bro over Killeruprenden er i gang

15. august 2016

 

Om få år skal letbanen køre gennem Syddansk Universitet og videre ud til det nye regionshospital, Nyt OUH. Derfor skal letbanen krydse vandløbet ’Killeruprenden’, som løber på tværs af det kommende letbanespor syd for universitetet.

 

Derfor skal der bygges en ny bro over Killeruprenden. Arbejdet er allerede i gang, og det forventes at vare indtil medio november.

 

Mens arbejdet står på, er et stykke af cykelstien syd for universitetet blevet lukket af. Derfor skal cyklister i en periode bruge P-pladsen syd for SDU som omkørsel. Se kortet over stierne i området nedenfor.

 

 

Arkæologer finder rester af 1000 år gammel bosættelse

 

 

Arbejdet med at bygge ny bro over Killeruprenden er en del af det forberedende arbejde, som Odense Letbane P/S udfører langs strækningen, inden selve letbanebyggeriet går i gang.

 

Ud over broen over Killeruprenden er Albanibroen i Odense C blevet forstærket. Det samme sker nu med jernbanebroen på Middelfartvej.

 

Desuden skal en række tunneler forlænges, ligesom der visse steder skal skabes plads til letbanen ved at rydde bygninger og træer. Alle fældede træer bliver senere erstattet af to nye træer, ligesom vandhuller bliver genetableret.

 

 

Følg arbejdet på Campusvej og tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

 

 

undefined

 

 

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse

Nyheder
×