Nabo til vejarbejdet
Miljø

Arbejdet på Østre Stationsvej bliver brugt til at imødegå skybrud

15. juli 2016

 

Et kæmpestort kloakrør, som en velvoksen basketball-spiller kan stå oprejst i. Samt en ny regnvandsledning, som med tiden skal lede vandmasserne direkte ned i Odense Havn, når himlen åbner sig over byen.

Det er de to hovedingredienser i Vandcenter Syds opskrift på, hvordan Østre Stationsvej kan blive bedre forberedt til fremtidens udfordringer med klimaet. Derfor benytter Vandcenter Syd lejligheden, mens der alligevel skal omlægges forsyningsledninger som forberedelse til Odense Letbane.

- På Østre Stationsvej ligger der nogle gamle kloakrør, som ikke er tidssvarende, og som ikke lever op til vores krav til dimensionering. Vi har oplevet eksempler med kloakker, der løber over, samt oversvømmede kældre i området i forbindelse med skybrud. Det råder vi bod på nu, hvor vi alligevel skal flytte vores rør for at bane vej for letbanen, forklarer Liselotte Jensen, der er senior projektleder hos Vandcenter Syd:

- Der er selvfølgelig ingen garantier for, at vi dermed helt undgår udfordringer med regnvand i fremtiden. Men nu gør vi i hvert fald, hvad vi kan, for Østre Stationsvej.

 

Stor tunnel under tunnelen skal sikre Ørbækvej mod skybrud

 

Artiklen fortsætter under billedet

undefined

 

De største rør skal lægges på strækningen umiddelbart ud for Odense Banegård Center og Byens Bro. Det vil blive koblet sammen med det tilsvarende nye kloaksystem, som er blevet lagt på Vestre Stationsvej.

Den nye regnvandsledning bliver i første omgang koblet på kloakrøret. I løbet af de kommende år forventes det at blive omkoblet til en tilsvarende regnvandsledning på den modsatte side af togsporene, så regnvandet fra Østre Stationsvej kan løbe direkte i havnen.

Det store arbejde med at lægge nyt kloakrør og ny regnvandsledning er allerede gået i gang. Det vil strække sig indtil december 2017.

Lige nu handler det om første etape: At lægge et nyt kloakrør på tværs af Thomas B. Thriges Gade. Men derefter fortsætter gravearbejdet op langs den nordlige side af Østre Stationsvej, hvor det snart vil blive meget synligt i gadebilledet.

- Vi skal lægge nogle store rør op til seks meter ned i jorden. Så det vil få betydning for tilgængeligheden i området, herunder til Odense Banegård Center, ligesom det vil medføre forskellige gener for naboerne. Vi håber dog, at odenseanerne godt kan se de langsigtede fordele i at tage fat på arbejdet med at klimasikre Østre Stationsvej nu, siger Liselotte Jensen.

 

Letbanen hjælper med at sikre mod oversvømmelse ved skybrud

 

Vandcenter Syd vil i samarbejde med Odense Letbane P/S sikre, at der altid er adgang til Odense Banegård Center samt de øvrige butikker langs Østre Stationsvej. Herunder for varelevering.

Beboere på Østre Stationsvej vil også altid have adgang til deres bolig, ligesom cyklister og fodgængere altid kan komme frem.

Bilister vil dog opleve, at trafikken i perioder vil blive indsnævret til ét spor i hver retning, mens arbejdet står på.

Det sker for eksempel i krydset mellem Thomas B. Thriges Gade og Østre Stationsvej / Hans Mules Gade i perioden mellem 24. juli og 1. august. Her skal Vandcenter Syd lægge nyt kloakrør på tværs af den vestlige vejbane på Thomas B. Thriges Gade.

Vandcenter Syd benytter i øvrigt også lejligheden til at klimasikre, mens der skal flyttes rør forud for letbanen, på Ørbækvej. Her bliver der også lagt en helt ny regnvandsledning med en diameter på op til to meter. I fremtiden skal den lede regnvand fra området omkring Ørbækvej direkte ud i Odense Å.

 

Følg arbejdet på Østre Stationsvej og tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse

Nyheder
×