Om Odense Letbane
Nabo til letbanen
Mød os

Begejstring for ture til Aarhus Letbane

31. oktober 2019

 

Hvordan bliver det så at køre med letbanen? Er det anderledes end busser? Hvor hurtigt kører den?

Disse og mange andre spørgsmål hører vi ofte hos Odense Letbane. For at give nogle svar – og for at give de til tider hårdt prøvede naboer en særlig oplevelse – har vi hen over efteråret inviteret på ture til Aarhus for at prøve den letbane, som nu har kørt i efterhånden to år.

Der er arrangeret tre ture i alt. Den sidste er på lørdag 2. november - og den er nu også fyldt op med tilmeldinger.

 

Vi bygger letbanen: Nabokontakten

 

- Turen var god. Det var faktisk med til at svare på nogle af mine spørgsmål. Letbanen er bedre end busser. Jeg troede det før, men nu er jeg helt sikker, siger Erik Johnsen fra det nordvestlige Odense, som var med på den anden tur til Aarhus i oktober måned.

Turene består blandt andet af et besøg hos Aarhus Letbane, hvor gæsterne fra Odense får en rundvisning i hovedkvarteret, hvor togdriften bliver overvåget, og togene bliver vedligeholdt. Dernæst en tur med letbanen for at opleve, hvordan det er at køre med den.

- Det var et super besøg. Det, der var mest interessant, var inde på selve depotet. Selve det at køre med den var ikke så overraskende, for det har jeg prøvet før, fortæller Kenny René Jørgensen, som ikke selv bor i Odense, men udlejer en lejlighed på Nyborgvej, hvor letbanen skal køre.

Fordi letbaneprojekterne i både Aarhus og Odense også indgår i den samlede byudvikling, får gruppen desuden en guidet rundvisning i ét af Europas største igangværende byudviklingsprojekter: Aarhus Ø i den gamle industrihavn.

 

(Artiklen fortsætter under billedet)

Et guidet besøg i den nye havnebydel, Aarhus Ø, hvor byggeriet allerede er nået langt, indgår også i turens program.

 

- Der har været stor interesse for at komme med på turene til Aarhus Letbane, og spørgelysten har været stor undervejs. Det giver jo også en helt anden fornemmelse for, hvad en letbane er for en størrelse, når man prøver at køre med den selv, siger Rune Bager, der er chef for nabokommunikation og har været med til at arrangere turene.

 

Læs mere om turen og tilmeld dig her

 

Flere af deltagerne har fået en aha-oplevelse af at være med. For nogle er det første gang, de prøver at prøve køre med en letbane.

- Letbanen er behagelig, stille og rolig. Jeg lagde dog mærke til, at den giver sig noget i skinnerne, når den drejer skarpt. Men det er ikke meget generende – og så ofte er det heller ikke. Og når det går ligeud, så hører man ingenting, siger Ronald Hansen fra Højstrup-kvarteret, der i øvrigt giver selve arrangementet flotte ord med på vejen:

- Det har været fantastisk. Det er eminent og flot, at I laver tre ture. Men vi kunne dog godt have brugt noget kaffe om bord. Det er det eneste, jeg kan komme i tanker om.

 

Odense Letbane er forberedt på frosten

 

Et godt program med lidt for enhver smag vil Rune Bager fra Odense Letbane gerne love.

- Der er både noget for de naboer, der gerne vil vide, om letbanen støjer, dem der interesserer sig for byudvikling – og for tognørden, der gerne vil ind bag kulissen og se, hvordan driften af letbanen fungerer, siger Rune Bager og slutter med et glimt i øjet:

- Vi giver også gerne et rundstykke på turen samt frokost – men kaffen skal man selv tage med.

 

Følg letbanearbejdet i byen - tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse