Om Odense Letbane
Nabo til letbanen
Byudvikling

Bliv klogere på dit lokalområde i fremtiden

24. januar 2019

 

Er du nysgerrig efter at vide, hvilke varige forandringer letbanen medfører i dit lokalområde? Hvilke ændringer i kørselsforhold og adgangsveje bliver der? Kommer der særlige restriktioner, du skal være opmærksom på?

Så kan du nu få et hurtigt indblik i, hvordan letbanen forandrer byens rum og trafikforhold. Her på hjemmesiden er letbane-strækningen inddelt i en række lokalområder og veje, hvor man som nabo kan holde sig orienteret om det igangværende arbejde. Siderne ligger under 'nabo til vejarbejdet'.

Nu er der tilføjet en ny side under hver strækningsside, der kort og overskueligt gennemgår de pågældende, varige ændringer i netop dette lokalområde.

- Vi vil gerne gøre det enkelt for beboerne nær letbanen at se konkret, hvad letbanen betyder for deres lokalområde. For letbanen er jo ikke bare et nyt kollektivt transporttilbud i Odense. Det er også et nyt anlæg, der skaber mange forandringer i både byens rum og i trafikken – og som betyder, at folk, der færdes nær letbanen, skal vænne sig til en række nye forhold i byens gader og stræder, fortæller Rune Bager, chef for nabokommunikation i Odense Letbane.

 

Få overblik over Odense Letbane i det nye detaljekort

 

 

På Middelfartvej kører bilerne på begge sider af letbanen, hvilket kommer til at ændre markant på det visuelle indtryk - og på adgangsforholdene for beboerne på Middelfartvej.

På Middelfartvej og Nyborgvej skal letbanen for eksempel køre i midten af vejen. Det betyder, at man visse steder fremover kun kan køre højre ud og højre ind ad sin indkørsel. Andre steder laves der en helt ny vej, som for eksempel på Rismarksvej ind til den gamle Højstrupskole.

Desuden bliver der plantet træer og lagt græs ud på store dele af letbanestrækningen. Ligesom der opstår helt nye byrum, for eksempel på Benedikts Plads og foran Odense Banegård Center.

Dette og meget andet kan du altså blive helt opdateret på i form af beskrivelser og korthenvisninger til Odense Letbanes detaljekort – så du kan se præcist, hvor i området, der er tale om.

Du finder siden for dit lokalområde ved at gå ind under 'Nabo til vejarbejdet' og klikke dig ind på din strækning. Her finder du et direkte link til dit lokalområde i fremtiden. Se for eksempel siden 'Østre Stationsvej i fremtiden' her.

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse