Nabo til vejarbejdet
Mennesker

Børn og unge har malet byens længste og flotteste letbanetog på Ørbækvej

20. december 2016

 

På et 65 meter langt byggepladshegn langs Ørbækvej kan byens længste og flotteste letbanetog nu ses. Værket er blevet til på initiativ fra Odense Letbane i samarbejde med lokale institutioner og kunstner Christian Dinesen.

En stor gruppe børn og unge fra Børnehuset Bifrost, Ejerslykkeskolen, Virkelyst Fritidscenter og Ungdomsklubben Fristedet har efter egen fri fantasi tegnet og farvelagt det flotte kunstværk i samarbejde med kunstner Christian Dinesen og Odense Letbane.

- Det har været en meget inspirerende proces at arbejde med de her mange børn. Selvom de har meget forskellige aldre, synes jeg det er lykkes at skabe et sammenhængende værk, der udstråler børnenes idéer og drømme om, hvad letbanen kommer til at betyde for Odense, siger Christian Dinesen.

 

VIDEO: elever fra Odense Friskole dekorerer pladehegn på Benedikts Plads. Læs mere.


Arbejdet med kunstværket er foregået på Virkelyst Fritidscenter, hvor cirka 40 lokale børn og unge har omsat små skitsetegninger til mere end 20 store letbanetog på op til to meters længde. Letbanetogene er efterfølgende malet i flotte farver, så alle, der ser toget, forhåbentlig fristes til at komme med på eventyr.

- Vi ved godt, at letbane-arbejdet kan være generende for mange trafikanter. Men ved at lave tiltag som dette, håber vi at kunne gøre køreturen lidt mere munter for de mange trafikanter, der døjer med vores vejarbejde, siger kommunikationschef Benthe Vestergård fra Odense Letbane.

Kunstværket er lavet på et pladehegn, der er sat op for at skærme beboerne i ejendommen bag ved mod støj fra gravearbejde, som er foregået tidligere på året og sidste år. Kunstværket og pladehegnet bliver stående til næste fase af letbaneprojektet, hvor fortove, cyklestier og vejbaner bliver flyttet for at gøre plads til letbanen.

Udsmykningen af byggepladshegnet langs Ørbækvej er det indtil videre andet kunstværk, som laves af lokale børn og unge langs letbanens strækning. I september måned blev et byggepladshegn i Benediktsgade udsmykket af Odense Friskole.

 

Følg med i arbejdet på Ørbækvej. Læs mere.

 

 

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse

Nyheder
×