Om Odense Letbane
Nabo til letbanen
Trafik

Busser og biler skal finde nye veje ved banegården i sommerferien

20. juni 2017

 

Fra mandag 26. juni og cirka fem uger frem vil trafiksituationen på Østre Stationsvej ligne den fremtidige, hvor biler bliver ledt bag om banegården via Adamsgade, hvor der i dag er busterminal. Omkørslen skyldes Fjernvarme Fyns arbejde på Østre Stationsvej. Samtidig bliver Nørregade ensrettet mod syd.

 

 

Fra mandag den 26. juni og cirka fem uger frem skal Fjernvarme Fyn lave en række krydsninger på Østre Stationsvej. Derfor bliver hele vejarealet foran Odense Banegård Center lukket af mellem Kongens Have og Nørregade. Bilister skal i stedet køre bagom banegården via Adamsgade, hvor busserne normalt holder.

 

Arbejdsområdet strækker sig hen til krydset Østre Stationsvej / Nørregade. Derfor bliver Nørregade i samme periode ensrettet mod syd. Der er omkørsel via Jernbanegade for at komme ud på Østre Stationsvej.

 

Se kortet over mulige omkørsler herunder.

 

 

(Artiklen fortsætter under kortet)

 

undefined 

 

Buspassagerer på Odense Banegård Center skal vænne sig til nye holdepladser, da busserne vil holde i Dannebrogsgade ved Plads H og spor 8. Mange af busserne vil stadig køre igennem terminalen i Adamsgade, men det er ikke muligt at standse af hensyn til den øvrige trafik.

 

Rute 21-24 vil køre andre veje i perioden. Busserne på denne rute vil køre ad Rugårdsvej, Åløkke Allé, Toldbodgade, Ejlskovsgade, Thomas B. Thriges Gade og Hans Mules Gade i begge retninger. De kommer derfor ikke ind på den nordlige busholdeplads i Dannebrogsgade, men holder i stedet i Ejlskovsgade samt på Thomas B. Thriges Gade ligesom rute 61-62 og 91.

 

 

Kloakarbejde er færdigt et halvt år tidligere end planlagt

 

 

Regionalrute 130-132 og 151-153 vil køre ad Åløkke Allé, Toldbodgade, Ejlskovsgade og Thomas B. Thriges Gade til holdepladsen i Dannebrogsgade. Disse ruter stopper dog alligevel ikke i det indre Odense, så det er kun holdepladsen ved Odense Banegård Center, der er anderledes i perioden.

 

Se kortet over de midlertidige busholdepladser ved banegården herunder.

 

 

(Artiklen fortsætter under kortet)

 

undefined 


Fjernvarme Fyns gravearbejde og de ændrede holdepladser kan medføre forsinkelser på alle de berørte ruter.

 

Den midlertidige flytning af busterminalen vil blive ledsaget af en større informationskampagne for at oplyse borgere og turister om de ændrede holdepladser.

 

 

Hvad sker der med de gamle kloakrør?

 

 

Bilister med ærinde på banegården opfordres til at benytte indgangen fra Dannebrogsgade. Der er dog adgang til parkeringspladsen bag Fyens Stiftstidende fra øst ad Østre Stationsvej.

 

For cyklister og gående vil det være muligt at passere både Østre Stationsvej og Nørregade i begge retninger. Fodgængerfeltet foran Banegårdscentret vil stadig være åben.

 

 

Følg arbejdet på Østre Stationsvej - tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse