Om Odense Letbane
Nabo til vejarbejdet
Ekspropriation

Bygninger bliver fjernet for at skabe plads til fortov og cykelsti

1. marts 2017

 

Nedrivningen af to bygninger på hjørnet af Vestre Stationsvej og Fjordsgade er nu gået i gang. Det er nødvendigt at fjerne bygningerne for at skabe plads til fremtidens infrastruktur.

 

 

Når letbanen om få år skal køre ind ad Vestre Stationsvej, skal der være plads til både letbanespor, vejbaner, cykelstier og fortove. Det kan give udfordringer, især omkring visse kryds, fordi der her desuden skal være plads til svingbaner for bilerne på vejen.

 

Det er blandt andet tilfældet på hjørnet af Fjordsgade og Vestre Stationsvej. Her er det nødvendigt at fjerne to bygninger for at skabe plads til det hele i krydset. Nedrivningen af bygningerne, som tidligere har huset et datacenter samt en del af en fysioterapeut-praksis, er nu gået i gang.

 

 

(Artiklen fortsætter under billedet)

 

undefined

I fremtiden kommer fortovet og cykelstien til at skære ind over det område, hvor bygningerne ligger i dag - fordi der også skal være plads til letbanespor på den modsatte side af Vestre Stationsvej.

 

 

Første skridt er at fjerne al indmad og inventar, herunder vinduer, døre og kabler, som kan genanvendes. Derefter bliver selve bygningerne revet ned.

 

Arbejdet forventes at vare en måneds tid, og det kan give gener for naboerne i form af støv og støj.

 

Når de to bygninger er fjernet, vil den tomme plads på hjørnet af Fjordsgade og Vestre Stationsvej blive brugt som arbejdsareal, når letbanen senere skal anlægges.

 

 

VIDEO: Visualiseringer af Odense Letbane - fra Tarup til Hjallese

 

 

Til den tid kommer det nye fortov og cykelstien til at skære ind over det areal, hvor bygningerne var før. Der bliver desuden plantet en række nye træer.

 

Hvad der skal ske med resten af grunden, som Odense Letbane har overtaget via ekspropriation, ligger endnu ikke fast. Men det resterende areal vil enten blive solgt til nybyggeri eller overdraget til Odense Kommune, når letbanens anlægsarbejde er afsluttet.

 

Datacentret, som tidligere har ligget på hjørnet, er flyttet til en ny adresse på Middelfartvej. Fysioterapeuten vil fortsat have praksis i nabobygningen på Vestre Stationsvej.

 

 

Følg arbejdet på Vestre Stationsvej - tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

 

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse