Nabo til vejarbejdet
Udbud

Byrumsinventar til letbanen er i langtidsholdbart design

6. november 2018

 

161 store affaldsspande, der hver kan rumme mere end 90 liter skrald. 184 bænke med ryglæn i et enkelt og flot design. Samt 149 bænke uden ryglæn, også kaldet plinte, som skal stå i læskurene på letbanens 26 stationer i Odense.

Der bliver travlt hos producenten Jessing A/S i den kommende tid, for alt dette skal virksomheden over det kommende års tid levere til Odense Letbane.

En leverance ’i den høje ende for Jessing’, som salgschef Henrik Nielsen formulerer det.

- Så vi er rigtigt glade for at have fået ordren. Men vi er også glade, fordi letbaneprojektet er en supergod reference for os. Selvfølgelig især over for Odense Kommune, men også over for andre kommuner og store virksomheder. Odense Letbane er et projekt, der giver genlyd i branchen, og vi vil selvfølgelig bruge ordren i vores markedsføring fremover. Det er noget, vi er stolte af, slår Henrik Nielsen fast med et smil:

- Ligesom vi er stolte af vores produkter – så det går hånd i hånd.

 

Jobsucces: Letbanearbejde får ledige ind i anlægsbranchen

 

(Artiklen fortsætter under billedet)

Byrumsinventaret omkring letbanestationerne er i en kraftig - og tung - kvalitet, som sikrer langtidsholdbarhed.

 

Både affaldsspande og bænke vejer godt til. De er fremstillet af kraftigt, varmgalvaniseret stål, der er blevet pulverlakeret i den mørke ’Odense-grå’, som kommer til at kendetegne alt byrumsinventaret omkring letbanen – også for eksempel cykelstativer og master til kørestrøm.

Bænkenes sæder er lavet af træstokke af jatoba-træ, som er en træsort i familie med mahogni. Det er FSC-certificeret og kommer fra bæredygtige skovbrug.

 

Lokal leverandør af cykelstativer blev fundet gennem 'datingportal'

 

- Jatoba-træ er meget hårdt og tungt, og det passer godt til det skandinaviske klima. Hårdheden gør, at det kan holde i mange år – også uden at det er behandlet med olie. Med alderen patinerer jatoba-træet til en flot, grå farve, forklarer Henrik Nielsen fra Jessing:

- Det er en bænk i et klassisk design, som er flot i dag, og som også vil være flot om 100 år. Bænkene vil formentlig også holde i så mange år, at når de engang bliver udskiftet, så sker det, fordi de er blevet ødelagt af hærværk. Det er typisk kun hærværk, der kan ødelægge bænkene, ikke almindelig slitage.

 

(Artiklen fortsætter under billedet)


Affaldsspande og bænke er udviklet af Jessing på baggrund af ønsker fra Odense Letbane.

 

Byrumsinventaret omkring letbanen er en såkaldt ’bygherreleverance’. Det betyder, at det er Odense Letbane selv, der bestiller materiellet og leverer det til entreprenørerne, der står for arbejde ude i gaderne.

Derfor har Odense Letbane også haft stor indflydelse på, hvordan det hele skulle se ud – ligesom det for eksempel også er tilfældet med de mange cykelstativer omkring letbanestationerne, som Seden-firmaet Runarsson leverer.

- Vi har udviklet bænke og affaldsspande i tæt samarbejde med Odense Letbane – ud fra vores eget sortiment, men tilpasset de ønsker og krav, som Odense Letbane kom med. Det har været en god proces, siger Henrik Nielsen.

De første bænke med ryglæn er faktisk allerede sat op. De kan tages i øjesyn ved Deleurans Plads, hvor Nyborgvej møder Ørbækvej.

 

Nyt digitalt kort: Zoom ind på fremtiden med letbanen

 

FAKTA OM LEVERANDØREN

Jessing A/S er producent af byrumsinventar som bænke, cykelstativer og skraldespande.

Firmaet har eksisteret siden i 1982 og har hjemme i Vildbjerg mellem Holstebro og Herning. Der er i dag 18 ansatte, hvoraf de fleste er smede.

Virksomheden leverer primært til store virksomheder og kommuner – og har desuden 2500 danske kirkegårde som kunder.

 

Følg letbanearbejdet i Odense - tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

 

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse

Nyheder
×