Om Odense Letbane
Nabo til letbanen
Anlægsarbejde

Den nye Benedikts Plads er begyndt at tone frem

12. april 2019

 

Den nye og større Benedikts Plads på cirka 7500 kvadratmeter er ved at tage form.

Pladsen er allerede blevet udvidet, så de fine rødstensfacader på Byhuset og herberget nu er synlige – og er blevet en del af pladsen.

Grillbaren er også blevet flyttet godt 30 meter længere mod øst for at åbne op og skabe plads til blandt andet en letbanestation. Se en video med det spektakulære løft her.

 

VIDEO: Se kæmpekran flytte grillbaren på Benedikts Plads

 

Men det handler ikke kun om ekstra kvadratmeter. Når arbejdet på Benedikts Plads er afsluttet, vil det hele se meget anderledes ud end det, man måske kan huske.

 

(Artiklen fortsætter under billedet)

 

Nogle af forandringerne kan man allerede nu se konturerne af.

For eksempel bliver belægningen på pladsen udskiftet fra toppede brosten til flade, mørke klinker. Det gør det nemmere at bevæge sig rundt på pladsen med høje hæle eller rollator.

 

Master til kørestrøm er i flot design - de første er nu sat op

 

Arbejdet med at lægge de nye klinker er i gang – men langt fra afsluttet. Nogle af klinkerne har vist sig at være for sårbar over for lastbiler, der leverer varer til butikkerne i området. Derfor er det nødvendigt at omlægge og forstærke en mindre del af belægningen foran apoteket. Det sker frem til juli måned.

De sidste klinker på Benedikts Plads kan først blive lagt, når den kommende letbanestation er blevet bygget cirka midt på pladsen.

Ud over ny klinkebelægning kommer pladsens til at blive mere imødekommende med organiske buede stier, grønne cirkler og nye opholdsrum.

 

(Artiklen fortsætter under billedet)


Cykelstien hen over pladsen er færdig, og der er plantet nye træer. Senere vil cirklen af granitblokke blive påmonteret bænke, og der bliver plantet mere grønt.

 

I begge ender af den nye Benedikts Plads vil man kunne tage plads på cirkelformede granitblokke, der får monteret bænke. Inden for cirklerne vil der være grønne arealer med græs og beplantning – ligesom der også bliver plantet nye træer på pladsen for at give den et grønt udtryk.

Når det er gjort, bliver der lagt skinner hen over pladsen, bygget station og lavet tekniske installationer. Til sidst bliver klinkebelægningen omkring stationen gjort færdig.

Den lange proces med at anlægge letbanen på Benedikts Plads samt i Benediktsgade og Albanigade forventes at være afsluttet i sommeren 2020. Godt et år senere forventes letbanen at blive sat i drift.

 

Følg arbejdet i Benediktsgade - tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse