Nabo til vejarbejdet
Letbanen i drift
Trafik

Det første stykke vej er færdigt – nu skal modsatte side gøres klar

9. januar 2018

 

Fra onsdag 10. januar bliver trafikken på Ørbækvej, hvor letbanens anlægsarbejde er i gang, flyttet over på den østlige side af vejen. Her er entreprenøren nemlig nu færdig med det indledende vejarbejde, der skal skabe plads til letbanen. 

 

Odense Letbane står over for en lille milepæl, når trafikken fra onsdag 10. januar bliver omlagt på den nordlige del af Ørbækvej. Her er entreprenøren blevet færdig med at lave nye vejbaner, cykelstier og fortove på den østlige side af vejen.

 

Dermed har dette stykke vej – som det første i Odense – fået sit permanente udtryk, som det vil se ud, når letbanen står færdig.

 

 

Letbanens første stykke færdige vej er lige på trapperne

 

 

Nu skal det samme arbejde laves på den vestlige side af vejen, hvor selve letbanesporet kommer til at ligge i fremtiden. I denne fase skal de sydgående vejbaner og stier opbygges, og der skal laves nye adgangsveje til husene på vestsiden af Ørbækvej.

 

Derfor skal trafikken flyttes over på den nylagte asfalt, så entreprenøren kan skrælle den gamle asfalt på den resterende del af vejen af og forberede letbanesporet.

 

Flytningen af trafikken fra den ene til den anden vejside begynder som sagt onsdag. Om trafikomlægningen kan afsluttes samme dag er dog endnu uvist, da der er tale om stor og kompleks operation. Der er to vigtige kryds, ved Munkerisvej og Nyborgvej, at tage hensyn til – og der er mange trafikafmærkninger, der skal flyttes. Samtidig skal trafiksignalerne muligvis omstilles.

 

 

(Artiklen fortsætter under billedet)

 

undefined

Arbejdet med at bygge nye vejforløb for at skabe plads til letbanen på Ørbækvej begyndte i august.

 

 

Når trafikken på Ørbækvej er blevet omlagt, vil der i den kommende tid være en ny trafiksituation på Ørbækvej – mens anlægsarbejdet står på.

 

Hele den vestlige side af vejen bliver afspærret for at skabe arbejdsrum, og derfor skal også cyklister og fodgængere over på den modsatte side, hvor de skal dele en sti langs strækningen.

 

Bilister skal vænne sig til at køre i modsatte vejside, indtil Ørbækvej kan genåbne i hele sin færdige bredde. Her er trafikken indsnævret til ét spor i hver retning – ligesom det har været under det foregående vejarbejde.

 

 

Zoom helt tæt på: Sådan bliver letbanen i dit nabolag

 

 

Sidegaderne Købkesvej og Carl Blochs Vej bliver spærret ved Ørbækvej under arbejdet. For at komme til boligerne på vestsiden af Ørbækvej skal man fremover køre via L. A. Rings Vej og de øvrige villaveje i området.

 

Derudover vil der, mens anlægsarbejdet står på, være venstresvingsforbud to steder – på grund af den indsnævrede vej, hvor der ikke er plads til venstresvingsbaner:

 

Det vil ikke være muligt at dreje til venstre ad L. A. Rings Vej, hvis man kommer fra syd på Ørbækvej. Derudover er der også forbud mod at svinge til venstre ad Munkerisvej, hvis man kommer fra nord på Ørbækvej.

 

Anlægsarbejdet på vestsiden af Ørbækvej forventes at vare cirka et år. Derefter skal den spanske entreprenør COMSA anlægge skinner, kørestrøm, teknik og stationer på strækningen. Letbanen forventes at åbne i slutningen af 2020.  

 

 

Følg arbejdet på Ørbækvej - tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse

Nyheder
×