Nabo til vejarbejdet

Du kan stadig komme til butikkerne omkring Albanigade

30. april 2015

 

Selvom Albanigade nu er blevet lukket for gennemkørsel, kan man som kunde stadig komme til sin yndlingsbutik i nabolaget. Ærindekørsel, herunder for butikskunder, er nemlig fortsat tilladt.

 

- Butikkerne er stadig åbne. Og både kunder og leverandører kan stadig komme til dem.

 

Det slår administrerende direktør for Odense Letbane Mogens Hagelskær fast, efter at Albanigade onsdag blev lukket for gennemkørende trafik. Han fortsætter:

 

- Man kan måske komme i tvivl, om der nu også er adgang til de butikker, som man er vant til at handle i. Derfor er det vigtigt at understrege, at ærindekørsel fortsat vil være tilladt. Det gælder også for butikskunderne, som altså gerne køre ind med deres biler for eksempelvis at komme til SuperBrugsen på Albanigade eller apoteket på Benediktsplads. Der er også stadig P-pladser til rådighed i området.

 

 

Albanibroen er helt lukket for biler

 

Omlægningen af trafik er nødvendige, fordi forsyningsselskaberne over de kommende måneder skal flytte deres rør, kabler og ledninger i jorden, så der kan blive banet vej for byggeriet af byens kommende letbane.

 

Stadionvej i Bolbro er også blevet lukket af for uvedkommende gennemkørsel – og énsrettet for tilladt ærindekørsel. Men her er der ikke et levende butiksliv på samme måde som i Albanigade, som derfor bliver mere påvirket af trafikomlægningen.

 

På Albanigade holdes vejen imidlertid åben i ét spor i hver retning, mens der graves i den anden side af vejen. Derfor vil det altid være muligt at komme frem i bil, hvis man har et ærinde. Altså for eksempel som butikskunde, beboer eller leverandør.

 

Albanibroen er dog helt spærret for bil- og lastbiltrafik i perioden, hvor der arbejdes. Grunden til det er, at broen skal forstærkes som en del af forberedelserne, så den i fremtiden kan bære letbanetogene.

 

Cyklister og fodgængere må dog fortsat gerne bruge broen til at krydse over Odense Å. Tung trafik henvises til omkørsel via Klosterbakken, hvis man skal til eller fra Fisketorvet og Wilhelm Werners Plads.

 

 

Se i øvrigt information om arbejdet på Albanigade her.

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse

Nyheder
×