Nabo til vejarbejdet
Anlægsarbejde

Efter nytår begynder arbejdet med at ombygge Campusvej til letbanen

22. december 2017

 

Campusvej skal fra 5. januar gøres klar til letbanesporet, som skal ligge i midten af Campusvej. Vejbaner, fortove og cykelstier bliver flyttet, og der bliver desuden bygget en helt ny stitunnel under Niels Bohrs Alle, så cyklister og fodgængere kan passere sikkert under vejen i det trafikerede kryds.

 

Entreprenøren, der skal udføre opgaverne, M.J. Eriksson, forventes at arbejde på Campusvej frem til efteråret 2018.

 

 

M.J. Eriksson vinder tredje kontrakt på letbanens anlægsarbejde

 

 

Derefter ankommer den spanske entreprenør Comsa og lægger skinner, etablerer letbanens teknik og bygger stationer.

 

Campusvej får i den forbindelse tre stationer. Cortex Park på hjørnet af Campusvej og Niels Bohrs Alle. Campus Odense ved hovedindgangen til SDU samt stationen SDU, som skal ligge i den sydlige ende af universitetsområdet.

 

 

Zoom helt tæt på: Sådan bliver letbanen i dit nabolag

 

 

Arbejdet med at forberede Campusvej til letbanen har været i gang siden 2016. I de første faser af arbejdet blev rør og ledninger langs Campusvej flyttet for at gøre plads til letbanens fundament og teknik.

 

Derefter blev tekniktunneler under universitetets bygninger på Campusvej sænket for at skabe den nødvendige frihøjde, som letbanetoget skal bruge.

 

Det samlede letbaneprojekt på 14,4 kilometer fra Tarup i nord til Hjallese i syd forventes at være færdigt i løbet af 2020, så letbanen kan blive testkørt inden den forventede åbning i slutningen af året.

 

 

 

Følg arbejdet på Campusvej - tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

 

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse

Nyheder
×