Udbud

Ekstra togsæt giver flere afgange i myldretiden

1. maj 2017

 

Det bliver nu endnu nemmere for odenseanerne at bruge letbanen, når den åbner om få år. Odense Byråd har nemlig besluttet, at der skal indkøbes to ekstra togsæt, så Odense får i alt 16 letbanetog – i stedet for de 14, som der oprindeligt var lagt op til.

 

 

De to ekstra togsæt giver mulighed for, at letbanen kan køre med flere afgange i dagtimerne på hverdage. Det gør det ikke alene meget nemmere og mere bekvemt at bruge letbanen. Det øger også kapaciteten væsentligt i den vigtige myldretid.

 

Der er med byrådets beslutning lagt op til, at letbanen skal køre med 7½ minuts intervaller i dagtimerne, formentlig mellem klokken 07 og 17, på alle hverdage. Hidtil har målet været afgang hvert 10. minut.

 

 

Her er de foretrukne leverandører til Odense Letbane

 

 

Byrådets beslutning om at indkøbe to ekstra togvogne, så der kan komme flere afgange, glæder letbanedirektør Mogens Hagelskær.

 

- Jeg synes, det er fantastisk, at byrådet tror så meget på letbanen, at man gerne vil have en højere frekvens, siger Mogens Hagelskær, der er administrerende direktør for Odense Letbane P/S:

 

- Man kunne godt have ventet med at indkøbe ekstra vogne, men min anbefaling har været at få det gjort nu her, så det kunne komme med i udbuddet af letbanevogne. Det er lettere at få togene til en billig pris samtidig med, at vi skriver kontrakt på resten.

 

 

Letbanen kan bygges inden for budgettets rammer

 

 

Letbanevognene til Odense bliver leveret af tysk-schweiziske Stadler – hvis Odense Kommune beslutter sig for at følge Odense Letbanes indstilling. Læs mere om det i denne artikel.

 

Hvert togsæt vil i så fald koste 21 millioner kroner. De 42 millioner, som to togsæt vil koste, er besluttet som et såkaldt tilkøb af byrådet. Det vil sige, at de er føjet til det oprindelige budget, som nu er blevet justeret.

 

 

Følg letbanearbejdet i Odense - tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

 

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse