Om Odense Letbane
Nabo til letbanen
Trafik

Ekstraordinært vejarbejde i Thomas B. Thriges Gade-krydset

23. juni 2016

 

Fra søndag aften og frem til og med onsdag skal Vandcenter Syd grave ved Thomas B. Thriges Gade-krydset. Det fører til indsnævringer og ændringer i kørebaner i krydset. Er du i bil, anbefales du at finde alternative ruter, hvis det er muligt.

 

Fra søndag 26. juni om aftenen og til og med onsdag 29. juni arbejder Vandcenter Syd i det store T-kryds mellem Thomas B. Thriges Gade og Østre Stationsvej / Hans Mules Gade. Vejarbejdet foregår på den østlige vejbane af Thomas B. Thriges Gade, og derfor bliver al trafik ledt over i den vestlige vejbane.

 

Det betyder, at der vil være ændringer i hele krydset. Både når du kommer fra vest (Østre Stationsvej), nord (Thomas B. Thriges Gade) og øst (Hans Mules Gade), vil der mangle en kørebane i forhold til det normale.

 

T-krydset er åben for kørsel i alle retninger, mens arbejdet står på. Men det forventes, at de indsnævrede kørebaner kan føre til trængsel og kødannelse i perioder med spidsbelastning. Derfor kan det være en fordel, hvis man som bilist kan finde en alternativ rute uden om krydset.

 

 

Nu begynder arbejdet med at gøre Østre Stationsvej klar til letbanen

 

 

Artiklen fortsætter under billedet

 

undefined

 

 

Fodgængere og cyklister skal også være opmærksomme på, at der er ændringer. De får passage via P-pladsen ved den østlige side af Thomas B. Thriges Gade.

 

Vejarbejdet er en del af Vandcenter Syds ledningsflytninger forud for letbanebyggeriet. Lejligheden bliver også brugt til at lave bedre sikring mod skybrud på Østre Stationsvej ved at lægge en meget større kloakledning end den eksisterende, forklarer Lars Scheuer, der er projektchef med ansvar for ledningsflytninger hos Odense Letbane P/S.

 

Den nye kloakledning har således en diameter på 1,40 meter ved krydset – og mere end 2 meter på resten af Østre Stationsvej.

 

For at mindske de trafikale gener bliver arbejdet med at føre den nye og større kloakledning over Thomas B. Thriges Gade-krydset udført i sommerferien, hvor trafikken er mindre intens. Det aktuelle arbejde er den første fase. Senere på sommeren vil der igen blive korte perioder med trafikale ændringer i krydset.

 

 

Letbanearbejde bliver brugt til at sikre Vestre Stationsvej mod skybrud

 

 

Det er By- og Kulturforvaltningen, der har godkendt arbejdet og trafikafviklingen.

 

- Vi arbejder i døgndrift for at indskrænke det tidsrum, hvor det er nødvendigt at spærre vejbaner af. Arbejdet vil selv sagt betyde, at der kan opleves støj og blink fra arbejdende maskiner i nattetimerne. Men kommunen har vægtet, at arbejdets skal udføres hurtigst muligt. Vi håber på forståelse for dette fra områdets beboere, da det er intentionen, at arbejdet samlet set skal genere mindst muligt, forklarer Liselotte Jensen, der er senior projektleder hos Vandcenter Syd.

 

På grund af Tinderbox er det ikke muligt at lave vejarbejdet i weekenden – som det ellers ofte sker ved denne type af krydsarbejde.

 

 

Følg arbejdet på Østre Stationsvej og tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

 

 

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse

Nyheder
×