Nabo til vejarbejdet
Miljø

Elever fra Odense Friskole dekorerer letbanens byggehegn

13. september 2016

 

Billedkunstholdet på Odense Friskole skaber i løbet af torsdag 15. september et værk på byggehegnet ved Benedikts Plads. Værket skal være med til at forskønne pladsen, indtil den nye Benedikts Plads tager form i forbindelse med letbanebyggeriet.

 

- Kunsten i dette projekt ligger måske ikke så meget i selve vægmaleriet. Men mindst lige så meget i at skabe et samarbejde, hvor lokalområdet bidrager til, at vores offentlige rum får et løft. Man kan godt kalde det et lokalt ’sammenskudsgilde’.

 

Sådan siger den lokale kunstner, Christian Elovara Dinesen. Han har over to skoledage arbejdet med eleverne fra Odense Friskoles billedkunsthold om idéudvikling og skitser til et næsten 50 meter langt maleri på Odense Letbanes byggehegn ved Benedikts Plads.

 

Skoleeleverne har allerede tegnet de første streger på byggehegnet. Og torsdag 15. september maler de det færdigt under ledelse af Christian Elovara Dinesen.

 

 

Asfalt på Benedikts Plads er kun midlertidig – senere kommer der ny belægning

 

 

(Artiklen fortsætter under billedet)

 

undefined

Eleverne på Odense Friskoles billedkunsthold har lavet skitser til gadekunstværket i samarbejde med Christian Elovara Dinesen.

 

 

Arbejdet med at forberede Benediktsgade til letbanen er nu så godt som overstået. De lokale forsyningsselskaber er næsten færdige med at flytte deres rør og kabler i jorden for at bane vej for byggeriet. Forude venter en pause, inden arbejdet med at anlægge den nye Benedikts Plads og selve letbanen går i gang.

 

- Fremtidens Benedikts Plads bliver lys, åben og grøn – med letbanen som omdrejningspunkt. Men vi vil også gerne have, at pladsen er pæn og indbydende i den kommende periode. Derfor har vi bedt Odense Friskole om at hjælpe os med at dekorere det midlertidige byggehegn langs østsiden af pladsen, forklarer Benthe Vestergård, der er kommunikationschef hos Odense Letbane P/S:

 

- Temaet for udsmykningen på hegnet bliver ”Byen i bevægelse”. Det er Odense Letbanes slogan, men vi synes, at ordene rækker meget videre end bare letbanen. For os handler de også om hele den transformation, som Odense er i gang med – både fysisk og mentalt.

 

 

VIDEO: Sådan vil letbanen se ud ved Benedikts Plads

 

 

På Odense Friskole glæder man sig over, at eleverne er med til at sætte deres eget fysiske præg på skolens lokalområde.

 

- Det giver en følelse af tilknytning og ejerskab. Derudover giver det både meget læring og stolthed, at børnene er med i en kunstnerisk proces, som ender med et værk, hvor man kan pege på noget helt konkret og meget synligt i byrummet og sige: Dét har jeg været med til at skabe, siger Karen Raunkjær, der er billedkunstlærer på Odense Friskole.

 

Det lokale samarbejde om vægmaleriet inkluderer også farvehandleren Flügger på Benedikt Plads, som sponsorer maling og materialer til skoleelevernes kunstværk. Samt den lokale Fakta-butik, der sponsorerer forfriskninger og snacks til ferniseringen.

 

Der er fernisering for alle friskolens elever torsdag 15. september klokken 15.00 på Benedikts Plads.

 

 

Følg arbejdet i Benediktsgade og tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

 

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse

Nyheder
×