Nabo til vejarbejdet
Letbane

Et år efter letbaneopstart – hvad er status på Middelfartvej?

17. marts 2017

 

Det forberedende arbejde med letbanen er i fuld gang. Det ses i store dele af Odense, hvor kabler og rør bliver flyttet for at gøre plads til fremtidens infrastruktur.

 

Det sidste år har trafikanter, beboere og erhvervsdrivende på Middelfartvej for alvor oplevet, at letbanen er på vej. Det har i perioder udfordret fremkommeligheden.

Men nu kan de glæde sig over at gå nogle mere rolige måneder i møde hen over foråret og sommeren, hvor der ikke vil være de store trafikale udfordringer.

 

VIDEO: Sådan kommer letbanen til at se ud på Middelfartvej

 

Der er før blevet arbejdet på broen, hvor formålet var at forstærke konstruktionen, så den er stærk nok til at bære en letbane. Det har også skabt plads til Fjernvarme Fyn, som forventes at begynde sit arbejde med at flytte rør til august 2017, hvor fjernvarmerørene føres på siden af broen.

Derudover mangler der kabelarbejde på strækningen mellem Roesskovsvej og Grønløkkevej, som bliver lavet efter sommerferien. Det foregår dog primært i fortovsarealerne og får derfor ikke store konsekvenser for bilister og cyklister.

 

Generel tilfredshed blandt naboer på Højstrupvej, Middelfartvej og Hestehaven

 

Generelt er forholdene også blevet bedre for cyklisterne, da jernbanebroen på Middelfartvej i slutningen af februar blev asfalteret.

Nogle vil måske undre sig over måden, som cykelstien er asfalteret på, da den ikke er asfalteret i hele sin bredde. Det er der en god forklaring på.

Det skyldes nemlig, at cykelstien skal anlægges på ny, når Odense Letbane går i gang med selve anlægsarbejdet. Her får vej og cykelsti deres endelige udtryk, som de skal se ud, når letbanen er etableret. Derfor er der kun lagt en midlertidig asfalt i 1,5 meters bredde – hvilket svarer til den normale bredde på en cykelsti.

Arbejdet med at etablere nye vejbaner og cykelstier går efter planen i gang på Middelfartvej i foråret 2018

 

Følg arbejdet på Middelfartvej - tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse

Nyheder
×