Nabo til vejarbejdet
Letbane

Fem milepæle for letbanen i 2015 – og et par stykker i 2016

6. januar 2016

 

2015 var året, hvor odenseanerne for gang første stiftede bekendtskab med letbanen i gadebilledet – på godt og ondt. Det var nemlig året, hvor arbejdet med at bygge byens letbane for alvor gik i gang.

 

Her er en lille opsamling på nogle af de begivenheder, der har haft stor betydning for letbaneprojektet i Odense:

 

FEBRUAR: Folketinget vedtager ”Lov om Odense Letbane”. Loven er grundlag for, at det fysiske arbejde med at bygge letbanen kan gå i gang. Samt for at Odense Letbane P/S kan blive stiftet som selvstændigt bygge- og anlægsselskab.

 

APRIL: Trafikken bliver omlagt på de første to strækninger, Albanigade og Stadionvej, så arbejdet med at flytte forsyningsledninger forud for letbanebyggeriet kan gå i gang. Arbejdet bliver udført af de lokale forsyningsselskaber, som senere også er gået i gang på Vestre Stationsvej og Ørbækvej.

 

MAJ: Odense Letbane afholder den første runde ”banke på-besøg” i Albanigade. Nabodialog er et vigtigt fokuspunkt, og siden maj har naboer og butikker på de berørte strækninger fået opsøgende besøg af letbanemedarbejdere.

 

 

undefined

 

 

JULI: Borgmester Anker Boye tager det officielle ”første spadestik”, da han skraber den første asfalt af Albanibroen. Asfalten skal af, fordi broen skal forstærkes med nye betonelementer, så den i fremtiden er klar til letbanen. Arbejdet på Albanibroen er nu afsluttet.

 

SEPTEMBER: Der bliver sat navn på de virksomheder og konsortier, der får lov til at deltage i de to første udbud af Odense Letbane. Det drejer sig om selve togsættene og det såkaldte transportsystem – blandt andet skinner, ledninger og stationer.

 

 

Det kommer til at ske i 2016

 

Hvis vi vender blikket fremad, bliver 2016 endnu et begivenhedsrigt år. Arbejdet med at flytte forsyningsledninger langs letbanelinjen fortsætter selvfølgelig – blandt andet på nøglestrækningen Østre Stationsvej, som der bliver taget hul på til maj.

 

Men der bliver også taget hul på arbejdet med at anlægge selve letbanen, så det for første gang bliver synligt for borgerne i Odense, hvordan den på længere sigt vil tage sig ud i gadebilledet. Til august forventes arbejdet med at anlægge nye vejbaner, cykelstier, fortove samt fundamentet til skinnerne at begynde i Odense SØ.

 

Derefter følger resten af byen fra efteråret 2016 og frem til 2018. Dette arbejde vil – ligesom arbejde med at flytte forsyningsledninger – blive udført i mindre bidder gennem byen, så hele byen ikke bliver påvirket på én gang.

 

I slutningen af 2016 bliver det desuden formentlig afgjort, hvem der skal levere letbanetogsæt, skinner, køreledninger og stationer til Odense.

 

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse

Nyheder
×