Trafik

VIDEO: Følg skiltning ved H. C. Andersens Hus – for din egen sikkerheds skyld

21. december 2021

 

Letbanen er nu begyndt at testkøre i den nye bymidte, hvor Thomas B. Thriges Gade tidligere lå. Derfor er det vigtigt, at gående og cyklister ser sig ekstra godt for og følger skiltningen ikke mindst på strækningen langs H.C. Andersens Hus.

- På stykket langs H.C. Andersens Hus, hvor der er græsbelagt spor, bør man ikke færdes – hverken som cyklist eller fodgænger. Modsat de klinkebelagte arealer i den nye bydel, er netop denne strækning ikke gågade, men forbeholdt letbanen, siger Dan Ravn, chef for drift og vedligehold ved Odense Letbane.

Lige nu er der ret smattet på grund af kørsel i sporet ud for H.C. Andersens Hus, og det er vanskeligt at trække væk fra sporet, da der er byggeplads til den ene side og blomsterbede til den anden. Derfor kan der opstå risikable situationer under testkørsler, hvis gående og cyklister befinder sig i sporet.

(Artiklen fortsætter under videoen).

Tilsynsførerende Magnus Buhl Holo forklarer i videoen, hvilke overvejelser om sikkerhed, der er foretaget i designet af letbanesporet langs H.C. Andersens Hus


- Jeg vil virkelig opfordre til ikke at færdes i letbanesporet ved H.C- Andersens hus. Letbanen kører langsomt gennem området og passer naturligvis på, men derfor kan det stadig være ubehageligt, hvis man pludselig bliver ”fanget” i området på denne strækning, uddyber Dan Ravn.

Cyklister og fodgængere skal fremover benytte den kommende cykel- og gangsti, der i færd med at blive anlagt mellem letbanesporet og museet, og som forventes at åbne i begyndelsen af 2022.

Der er tænkt over sikkerheden i ny, central bydel


I mellemtiden kan man i stedet – som skiltningen i området viser – benytte gangstien på modsatte side i Den Vestlige Have, hvor der er åbnet en grussti, der snor sig langs vilde blomster og små hyggekroge med mulighed for ophold. Cyklister opfordres til at trække deres cykel denne vej.

For at styrke sikkerheden omkring letbanen er der lavet en række tiltag, der markerer en tydelig forskel i forhold til omgivelserne. Blandt andet ligger letbanen i et sænket tracé, det vil sige, at den ligger lavere end de omkringliggende områder. Desuden har letbanen en markant kantsten, der adskiller sporet fra alt udenom.  

 

få senest nyt fra Odense Letbane - tilmeld dig nyhedsbrevet

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse