Om Odense Letbane
Nabo til letbanen
Togsæt

Første tur med letbanen til IKEA

12. februar 2021

 

Letbanen kørte i denne uge og i sidste uge sine første ture på strækningen fra drift- og vedligeholdelsescentret i Hjallese og op til IKEA Station. Det var det såkaldte ”line check”, der blev gennemført. Her bliver samspil mellem letbanespor og letbanetog tjekket samt at der bliver målt op i forhold til placering af teknik, master, lyssignaler osv.

”Line checket”, som vil foregå i etaper på hele letbanestrækningen, foregår altid i gå-tempo med en del mandskab omkring. De holder øje med, at de forskellige elementer i sporsystemet passer med toget, når det kommer kørende. I mandags blev der kørt med to tog parallelt for at dokumenterer, at togene overholder minimumsmålene når de passerer hinanden i kurverne.

(Artiklen fortsætter under videoen).Video fra første testkørsel i uge 5 og uge 6 2021, der viser hvordan den langsomme kørsel gør det muligt at tjekke alle forhold omkring toget.

Under testkørslerne blev der indsamlet en masse data, som nu er i gang med at blive analyseret. Overordnet set viste testkørslerne, at sporsystemet på strækningen fungerer fint. Men at der er nogle småting, der skal justeres blandt andet med hensyn til timing i trafiksignalerne i krydsene. Herefter skal der igen testkøres for at tjekke systemerne endnu en gang.

 

Video: letbanetoget bliver testkørt for første gang på sporet


I de kommende uger forventer operatøren Keolis at kunne gennemføre træningskørsel med letbaneførere på strækningen op til IKEA. Her vil kørslen foregå med normal hastighed.

I løbet af foråret forventes testkørslen at gå i gang på hele letbanestrækningen.

 

Følg letbanearbejdet - tilmeld dig nyhedsbrevet her

Relaterede nyheder

 • Test af lys på letbanens stationer

  Test af lys på letbanens stationer

  Foreløbigt henlægger letbanens stationerne i mørke. Dog var der forleden test af lyssætningen på den kommende Parkering Odense Syd-station, så lyset kunne ses i praksis og lyskilderne kunne finjusteres.
  12. maj 2021
 • Sikkerhed for letbanens naboer

  Sikkerhed for letbanens naboer

  Når du som nabo skal pudse vinduer, rense tagrender eller flytte – så er det vigtigt, at du ikke kommer for tæt på letbanens kørestrøm eller opholder dig i letbanens spor.
  14. maj 2021
 • Hvorfor tuder letbanen?

  Hvorfor tuder letbanen?

  Naboer og forbipasserende har undret sig over, at der af og til kommer en meget høj lyd fra letbanetogene, når de kører test på strækningen til IKEA. Det er der en særlig årsag til.
  27. april 2021
 • Status på letbanebyggeriet i DIT nabolag

  Status på letbanebyggeriet i DIT nabolag

  Letbanens anlægsarbejde fortsætter hele foråret og vil frem mod sommerferien nå et (tæt på) færdigt niveau. Få et overblik overblik over det resterende letbanearbejde i dit lokalområde.
  23. april 2021

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse