Om Odense Letbane
Nabo til letbanen
Togsæt

Første tur med letbanen til IKEA

12. februar 2021

 

Letbanen kørte i denne uge og i sidste uge sine første ture på strækningen fra drift- og vedligeholdelsescentret i Hjallese og op til IKEA Station. Det var det såkaldte ”line check”, der blev gennemført. Her bliver samspil mellem letbanespor og letbanetog tjekket samt at der bliver målt op i forhold til placering af teknik, master, lyssignaler osv.

”Line checket”, som vil foregå i etaper på hele letbanestrækningen, foregår altid i gå-tempo med en del mandskab omkring. De holder øje med, at de forskellige elementer i sporsystemet passer med toget, når det kommer kørende. I mandags blev der kørt med to tog parallelt for at dokumenterer, at togene overholder minimumsmålene når de passerer hinanden i kurverne.

(Artiklen fortsætter under videoen).Video fra første testkørsel i uge 5 og uge 6 2021, der viser hvordan den langsomme kørsel gør det muligt at tjekke alle forhold omkring toget.

Under testkørslerne blev der indsamlet en masse data, som nu er i gang med at blive analyseret. Overordnet set viste testkørslerne, at sporsystemet på strækningen fungerer fint. Men at der er nogle småting, der skal justeres blandt andet med hensyn til timing i trafiksignalerne i krydsene. Herefter skal der igen testkøres for at tjekke systemerne endnu en gang.

 

Video: letbanetoget bliver testkørt for første gang på sporet


I de kommende uger forventer operatøren Keolis at kunne gennemføre træningskørsel med letbaneførere på strækningen op til IKEA. Her vil kørslen foregå med normal hastighed.

I løbet af foråret forventes testkørslen at gå i gang på hele letbanestrækningen.

 

Følg letbanearbejdet - tilmeld dig nyhedsbrevet her

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse