Nabo til vejarbejdet
Anlægsarbejde

Frosten sætter en midlertidig stopper for letbanearbejde

26. februar 2018

 

Vinteren har lagt sig over Odense, og de seneste dage har budt på minusgrader. Vejrudsigten for de kommende dage byder på mere sibirisk kulde.

 

Frostvejret får også betydning nogle steder for det igangværende letbanearbejde i byen.

 

Jorden er lige nu gennemfrosset ned i cirka 10 centimeters dybde. Selvom gravemaskinerne godt kan komme ned i den frosne jord, er det ikke muligt at fylde huller eller opbygge underlag til fortove, cykelstier og veje, når det fryser.

 

 

Ved Bilka kan du nu se hvor letbanesporet skal ligge

 

 

Jord, grus og sand indeholder iskrystaller, som får materialerne til at vokse. Når vejret senere slår om, og plusgraderne vender tilbage, vil fortove, cykelstier og vejbaner derfor synke. Iskrystallerne tør, og vandet forsvinder fra materialerne.

 

Det er en velkendt problematik, og frostvejrets betydning kommer derfor heller ikke bag på nogen. Der er afsat en buffer i letbanens tidsplan til netop dén slags situationer.

 

Hvor lang tid der går, inden arbejdet kan genoptages, er uvist. En tommelfingerregel siger, at jorden tørrer med én centimeter i døgnet, når temperaturen er 0 grader celsius.

 

Med de nuværende 10 centimeter frossen jord og en vejrudsigt, der byder på flere minusgrader i Odense, vil der derfor være nedsat aktivitet på byggepladserne resten af ugen.

 

 

Følg letbanearbejdet i byen - tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

 

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse

Nyheder
×