Om Odense Letbane
Nabo til letbanen
Sporarbejde

Fundament og skinner bliver lagt om ved Nyt OUH

9. august 2019

 

En strækning ved Nyt OUH-byggepladsen skal have lagt nyt betonfundament og skinner. I alt er der blevet fjernet godt 400 meter beton på strækningen, hvoraf der var lagt skinner på de 60 meter, som også er fjernet.

Det skyldes manglende dokumentation fra en underentreprenør af, at underlaget er lavet korrekt. Det blev opdaget af både Odense Letbanes hovedentreprenør på arbejdet, COMSA, og Odense Letbanes egen kvalitetskontrol.

Det er ikke sikkert, at der har været problemer med underlaget. Men da det ikke kunne dokumenteres, besluttede COMSA at lave arbejdet om.

Underlaget er nu ved at blive udført efter bogen. Dernæst bliver der støbt et nyt lag beton, som skinnerne bliver støbt fast i.

Det er COMSA, der som hovedentreprenør har ansvaret for at sikre kvaliteten. Derfor får det ekstra arbejde ikke betydning for letbanens budget, da udgifterne skal afholdes inden for kontrakten.

Der er lavet en ny tidsplan for det konkrete arbejde ved Nyt OUH, som betyder, at arbejdet heller ikke medfører en forsinkelse i forhold til letbanens samlede tidsplan. Det er stadig meningen, at de første testkørsler skal køres i området i starten af 2020.

 

Følg letbanearbejdet i byen - tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse