Om Odense Letbane
Nabo til letbanen

Gadekunstner visualiserer Odense Letbane på byggehegnet

9. december 2014

 

40 meter af den grå afskærmning ind mod Thomas B. Thriges Gade-byggeriet blev dekoreret med et letbanetog og en station, da graffitikunstneren Christian Olsen var i gang med spraydåserne i weekenden.

Det kan være svært at visualisere ideen om en letbane i Odense for borgerne, når der stadig er længe til, at de første skinner bliver lagt – og endnu længere til, at det første tog ankommer til byen. Men graffitimaleren Christian Olsen har gjort forsøget.

I weekenden den 5. - 8. december fik han råderet over 40 meter af det byggehegn, der afskærmer byggepladsen på Thomas B. Thriges Gade. Her har han skabt et billede af, hvordan et odenseansk letbanetog med station kan komme til at se ud – lige ud for det sted, hvor der om nogle år vil være et stoppested ved musik- og kulturhuset ’ODEON’. Som i øvrigt også er der, hvor Odense Letbane har kontorer på Thomas B. Thriges Gade.

Grønt og svævende udtryk

- Vi havde et stort, gråt plankeværk lige uden for vores hoveddør. Et jomfrueligt lærred i kæmpeformat, der bare ventede på at blive udsmykket. Så vi tænkte, at vi lige så godt kunne slå to fluer med ét smæk og bruge muligheden til at skabe opmærksomhed om, at vi altså snart får en letbane i Odense, siger Benthe Vestergård, der er kommunikationschef hos Odense Letbane:

- Vi håber, at kunstværket kan være med til at vise de grønne og svævende storbyelementer, som Odense Letbane vil tilføre byen. Det skulle meget gerne sætte nogle tanker og drømme i gang hos dem, der går eller cykler forbi. Det er jo formålet med al gadekunst.


Kunst på Thomas B. Thriges Gade

Christian Olsen er én af Danmarks dygtigste graffitimalere. Han har dekoreret adskillige hegn og mure, især i København hvor han har hjemme, med både midlertidige og permanente gadekunstværker. Blandt andet har han for nyligt lavet et andet maleri på byggehegnet i Odense, der forestiller fabrikant Thomas B. Thrige, som har givet navn til gaden.

Det er Odense Letbane, der har hyret Christian Olsen til at lave kunstværket. Og det er Fra Gade Til By, der velvilligt har stillet byggehegnet til rådighed. Hvis du selv har en god idé til at udsmykke byggehegnet, kan du se på Fra Gade Til Bys hjemmeside, hvordan du kan søge om støtte til at realisere den.

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse