Om Odense Letbane
Nabo til letbanen

Gravearbejde omkring Hjallese Station bliver udsat til 2017

17. juli 2015

 

På grund af forsinkelse i processen med at ekspropriere ejendomme er det besluttet, at ledningsflytningerne på strækningen Hjallesegade først skal udføres fra marts 2017. Det er muligt, uden at det forsinker det samlede letbaneprojekt.

Hjallesegade og Stationsvej i Hjallese kommer først til at opleve gravemaskiner i gadebilledet og omlægning af trafikken fra marts 2017.

Ifølge den oprindelige tidsplan skulle arbejdet med at flytte forsyningsledninger på strækningen ellers have været begyndt i 2015. Det arbejde skal bane vejen for senere at bygge selve letbanen – med skinner, stationer, køreledninger og så videre.

Men på grund af en presset kalender hos Kommissarius, der behandler ekspropriationssager, har Odense Letbane P/S besluttet at udsætte arbejdet med at flytte forsyningsledninger.

Det kan lade sig gøre, uden at det samlede letbaneprojekt bliver forsinket, fordi der er ”et hul i kalenderen”, når vi når frem til 2017.

Arbejdet med at flytte rør og kabler i jorden på strækningen Hjallesegade kommer i praksis bare til at ligge tættere på det tidspunkt, hvor det egentlige arbejde med at bygge selve letbanen går i gang.


Hjallese Station bliver ombygget i 2016

Beboerne i området vil dog komme til at opleve forberedelserne til letbanen allerede i 2016. Her skal perronen på Hjallese Station bygges om.

Der har i juni været indkaldt til et infomøde om det forestående gravearbejde for naboerne. Men det blev ligeledes udsat, da det stod klart, at Ekspropriationskommissionen ikke kunne nå at behandle alle sager i området, inden arbejdet efter planen skulle gå i gang.

Infomødet forventes i stedet at blive afholdt i begyndelsen af 2017, når arbejdet nærmer sig.

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse