Om Odense Letbane
Nabo til letbanen
Sporarbejde

Her kan du få den første fornemmelse af det færdige letbanespor

27. august 2020

 

At bygge en letbane ind gennem en by er et enormt stykke arbejde. For en del odenseanere har det også budt på gener og forstyrrelser.

Men nu er letbanearbejdet mange steder inde i den afsluttende fase, hvor selve sporet bliver skabt. Og for første gang er det nu muligt at få en klar fornemmelse af, hvordan det færdige letbanespor vil komme til at se ud i gadebilledet.

I den nye bymidte, tæt på Skulkenborg, er arbejdet med at lægge den afsluttende belægning mellem sporene nemlig begyndt.

 

(Artiklen fortsætter under billedet)

 

Lige nu står letbanesporet ’åbent’ på hele strækningen gennem Odense med frit udsyn til betonfundamenterne. Men inden letbanen åbner for passagerer, vil alle de bærende konstruktioner blive skjult, så skinnerne fremstår som riller i overfladen.

På det meste af letbanestrækningen kommer der et grønt græstæppe mellem skinnerne, så letbanesporet næsten kommer til at virke som en 14,5 kilometer lang og otte meter bred græsplæne.

 

Odense Kommune gør Hauges Plads mere grøn og indbydende

 

Den lange plæne bliver dog brudt op, for i bymidten – på strækningen mellem banegården og Albani Torv – kommer der fast belægning i sporet i form af klinker. Det er de første af disse klinker, der nu er blevet lagt ved Skulkenborg.

Derudover kommer der fast belægning i alle kryds samt ved letbanens stationer. Enten i form af klinker, fliser eller beton.

 

Følg letbanearbejdet i byen - tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

Relaterede nyheder

 • Test af lys på letbanens stationer

  Test af lys på letbanens stationer

  Foreløbigt henlægger letbanens stationerne i mørke. Dog var der forleden test af lyssætningen på den kommende Parkering Odense Syd-station, så lyset kunne ses i praksis og lyskilderne kunne finjusteres.
  12. maj 2021
 • Status på letbanebyggeriet i DIT nabolag

  Status på letbanebyggeriet i DIT nabolag

  Letbanens anlægsarbejde fortsætter hele foråret og vil frem mod sommerferien nå et (tæt på) færdigt niveau. Få et overblik overblik over det resterende letbanearbejde i dit lokalområde.
  23. april 2021
 • Letbanens sidste skinner er støbt

  Letbanens sidste skinner er støbt

  En vigtig milepæl i letbaneprojektet er nået. Onsdag 28. april lykkedes det letbanens entreprenør at støbe de allersidste skinner på letbanens godt 14 kilometer lange spor fast.
  29. april 2021
 • Snart pibler græsset i 10 kilometer letbanespor

  Snart pibler græsset i 10 kilometer letbanespor

  Letbaneprojektet er nu så langt, at den sidste grønne finish kan udføres. Letbaneentreprenøren er nemlig gået i gang med at så græs i sporene på et areal, der svarer til 10 fodboldbaner.
  7. maj 2021

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse