Sporarbejde

Her kan du få den første fornemmelse af det færdige letbanespor

27. august 2020

 

At bygge en letbane ind gennem en by er et enormt stykke arbejde. For en del odenseanere har det også budt på gener og forstyrrelser.

Men nu er letbanearbejdet mange steder inde i den afsluttende fase, hvor selve sporet bliver skabt. Og for første gang er det nu muligt at få en klar fornemmelse af, hvordan det færdige letbanespor vil komme til at se ud i gadebilledet.

I den nye bymidte, tæt på Skulkenborg, er arbejdet med at lægge den afsluttende belægning mellem sporene nemlig begyndt.

 

(Artiklen fortsætter under billedet)

 

Lige nu står letbanesporet ’åbent’ på hele strækningen gennem Odense med frit udsyn til betonfundamenterne. Men inden letbanen åbner for passagerer, vil alle de bærende konstruktioner blive skjult, så skinnerne fremstår som riller i overfladen.

På det meste af letbanestrækningen kommer der et grønt græstæppe mellem skinnerne, så letbanesporet næsten kommer til at virke som en 14,5 kilometer lang og otte meter bred græsplæne.

 

Odense Kommune gør Hauges Plads mere grøn og indbydende

 

Den lange plæne bliver dog brudt op, for i bymidten – på strækningen mellem banegården og Albani Torv – kommer der fast belægning i sporet i form af klinker. Det er de første af disse klinker, der nu er blevet lagt ved Skulkenborg.

Derudover kommer der fast belægning i alle kryds samt ved letbanens stationer. Enten i form af klinker, fliser eller beton.

 

Følg letbanearbejdet i byen - tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse