Om Odense Letbane
Nabo til letbanen
Sporarbejde

Hjallese Station bliver ombygget hen over sommeren

12. juni 2019

 

Arbejdet med at ombygge Hjallese Station er gået i gang – og vil være afsluttet i starten af august. Stationen skal bygges om, så det bliver let at skifte mellem regionaltogene på Svendborgbanen og letbanetogene, der får endestation ved Hjallese Station.

Derfor bliver der anlagt en ny perron samt en gangbro hen over sporene, så passagerer nemt og sikkert kan krydse i fremtiden. Gangbroen vil blive tilgængelig via trapper og elevatorer.

 

Arbejde på jernbanebro påvirker togtrafikken

 

I perioden frem til midten af juli bliver der lavet nye kloaker, fundamenter samt forsyningsledninger til stationen.

Fra 20. juli til 4. august skal de nye elevatortårne, trapper og broen hejses på plads hen over skinnerne. Samtidig bygger entreprenøren den nye letbaneperron, som bliver anlagt på modsatte side af den eksisterende perron.

I denne periode er det på grund af arbejdets karakter nødvendigt at lukke for togdriften på Svendborgbanens spor, og der vil blive indsat togbusser i stedet.

Læs mere om togbusserne på DSB’s hjemmeside.

De fleste elementer til stationen er produceret på forhånd. Dermed er det muligt at nøjes med at lukke sporet i 15 dage, for at ombygge stationen. Fredag 5. august genåbner togdriften på Svendborgbanen og Hjallese Station.

 

Følg arbejdet i Hjallese - tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse