Om Odense Letbane
Nabo til letbanen
Sporarbejde

Hul i Albanibroen

24. september 2020

 

Letbanens entreprenør har som en del af deres planlagte arbejde fjernet det øverste lag beton på Albanibroens brodæk for at skabe plads til letbanens sporkonstruktion.

Under arbejdet har entreprenøren anvendt for kraftigt udstyr, så de har lavet hul i den tynde betonplade, der ligger mellem de ribber, der bærer selve broen.

Skaden påvirker ikke broens bærende kapacitet og holdbarhed, da der ikke er sket skade på de ribber, som sikrer broens bæreevne.

- Det er en ren betonskade, der naturligvis skal repareres af hensyn til at sikre levetiden af konstruktionerne, men i princippet vil togene trygt kunne køre over broen. Vi skal selvfølgelig aflevere en letbane til byen, som holder rigtigt længe uden diverse reparationsudbedringer, der kan forstyrre driften, så derfor reparerer vi naturligvis nu de opståede skader på det pågældende sted, lyder det fra Steen Lykke, der er teknisk direktør hos Odense Letbane.

Skaden bliver i de kommende uger repareret inden letbanens sporkonstruktionen bliver bygget ovenpå broen. Arbejdet med at anlægge letbanen i Albanigade er efter planen fortsat afsluttet i december 2020.

Fra december 2020 til åbningen af letbanen i september 2021 skal letbanen og de mange tekniske installationer derefter testes og justeres samtidig med at de sidste finpudsninger af byrummet omkring letbanen også udføres.

Finpudsningen består eksempelvis i at plante træer, så græs, rette flisebelægninger og lægge det afsluttende slidlag på vejbaner og cykelstier.

 

Følg arbejdet på Albanigade - tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

 

Relaterede nyheder

 • Test af lys på letbanens stationer

  Test af lys på letbanens stationer

  Foreløbigt henlægger letbanens stationerne i mørke. Dog var der forleden test af lyssætningen på den kommende Parkering Odense Syd-station, så lyset kunne ses i praksis og lyskilderne kunne finjusteres.
  12. maj 2021
 • Sikkerhed for letbanens naboer

  Sikkerhed for letbanens naboer

  Når du som nabo skal pudse vinduer, rense tagrender eller flytte – så er det vigtigt, at du ikke kommer for tæt på letbanens kørestrøm eller opholder dig i letbanens spor.
  14. maj 2021
 • Letbanens sidste skinner er støbt

  Letbanens sidste skinner er støbt

  En vigtig milepæl i letbaneprojektet er nået. Onsdag 28. april lykkedes det letbanens entreprenør at støbe de allersidste skinner på letbanens godt 14 kilometer lange spor fast.
  29. april 2021
 • Status på letbanebyggeriet i DIT nabolag

  Status på letbanebyggeriet i DIT nabolag

  Letbanens anlægsarbejde fortsætter hele foråret og vil frem mod sommerferien nå et (tæt på) færdigt niveau. Få et overblik overblik over det resterende letbanearbejde i dit lokalområde.
  23. april 2021

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse