Sporarbejde

Hvad betyder letbanens gule skilte?

27. maj 2021

 

Odense Letbane er ved at opsætte skilte, så letbaneførerne blandt andet kan se, hvor stærkt de må køre med letbanetogene igennem Odense.

Det gule trekantede skilt på fotoet herunder fortæller letbaneføreren, at toget nærmer sig en zone hvor toget kun må køre 20 km/t. Står der et tretal på skiltet, betyder det maks. 30 km/t, et firetal er lig med 40 km/t osv.

Hvis skiltet er firkantet, betyder det, at toget kører ind i zonen. Hvis skiltet viser et E med hvid baggrund, betyder det, at zonen ophører. Har skiltet et tal med hvid baggrund, kan letbaneføreren sætte hastigheden op.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Fotoet er taget på Benediktsgade, hvor toget nærmer sig kurven i krydset ved Nyborgvej. Derfor skal letbaneføreren tilpasse hastigheden efter oversigtsforholdene – og justere den, så passagerne får en komfortabel tur.

 

Letbanens skilte adskiller sig markant fra skilte til alle øvrige trafikanter, så der ikke opstår forvirring om, hvem der skal følge skiltenes anvisninger.

I Transport- og Boligministeriets omfattende Bekendtgørelse om Vejafmærkning kan du eksempler på nærmest alle vejskilte i det offentlige rum. Letbaneskilte er vist i kapitel Æ sidst i bekendtgørelsen.

 

Følg letbanearbejdet  - tilmeld dig letbanens nyhedsbrev her

 

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse