Nabo til vejarbejdet
Miljø

Hvem kan levere 1300-1600 nye vejtræer til Odense Letbane?

15. april 2016

 

Prækvalifikationen på Odense Letbanes udbud af beplantning er i gang. I løbet af sommeren skal der findes en leverandør af de mange nye træer, som skal plantes langs letbanens linjeføring. Træerne skal være med til at sikre, at letbanen bidrager til et grønnere Odense.

 

Hver gang der bliver fældet et vejtræ, skal der senere plantes to nye. Det er et princip for letbaneprojektet, som Odense Byråd har vedtaget.

 

Det handler om mange træer, når der skal anlægges en letbane over mere end 14 kilometer gennem Odense, hvor det er umuligt at undgå træfældning. Der skal også være tale om levedygtige træer af en vis størrelse.

 

 

 Hvordan bliver det grønne Odense sikret?

 

 

Derfor har Odense Letbane P/S allerede nu sat gang i processen med at finde en leverandør af de mange træer. Den såkaldte prækvalifikation på udbuddet af beplantning langs Odense Letbane er i gang. Virksomheder, som gerne vil deltage i selve udbuddet, skal senest 17. maj melde deres interesse.

 

- Vi skal bruge i alt 1300-1600 nye træer af forskellig arter. Vi skal først bruge de mange nye træer fra om halvandet års tid og frem. Men for at træerne kan nå at vokse til, inden de skal flyttes ud langs letbanen, skal vi udvælge en leverandør i løbet af sommeren 2016, forklarer Karsten Brisell, der er projektchef for Urban Integration hos Odense Letbane P/S:

 

- Vi er netop nu i gang med den omhyggelige planlægning af, hvor og hvordan de mange træer skal genplantes, når letbanen bliver bygget. Det er et kompliceret stykke arbejde, fordi træerne som udgangspunkt skal plantes i umiddelbar nærhed til letbanen.

 

 

 Nye træer skal sikre, at letbanelinjen er grøn

 

 

Ud over de mange nye træer kommer letbanen også på andre måder til at bidrage til at gøre Odense til en grønnere by.

 

Langs størstedelen af strækningen vil letbanen nemlig køre på et otte meter bredt græsspor. Derudover vil tagene på letbanestationerne have et grønt dække af sedum, også kaldet ’stenurt’. Det er en planteart, som er karakteriseret ved ikke at kræve meget pleje og vedligeholdelse.

 

Den samlede værdi af udbuddet af beplantning til Odense Letbane anslås til at have en værdi på omkring 15 millioner kroner.

 

Læs mere om udbuddet af beplantning her

 

 

undefined
Der skal plantes to træer for hvert vejtræ, der fældes i forbindelse med anlæggelsen af Odense Letbane.

 

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse

Nyheder
×