Om Odense Letbane
Nabo til letbanen
Sporarbejde

Hvorfor står der ’Hospital Syd’ på stationen ved Rosengårdcentret?

14. august 2019

 

Skal byens store indkøbscenter i fremtiden modtage patienter og behandle skader og sygdomme?

De første læskærme til Odenses i alt 26 letbanestationer blev for nyligt sat op på stationen ud for Rosengårdcentret. Siden har flere spurgt nysgerrigt ind til, hvorfor der står ’Hospital Syd’ på skiltene?

Det er et godt spørgsmål. For denne station hedder jo ’Rosengårdcentret’, hvis man kigger på et kort over fremtidens letbane. Mens stationen med navnet ’Hospital Syd’ ligger ved Nyt OUH’s hovedindgang.

 

VIDEO: Elevatortårne på nye Hjallese Station bliver hejst på plads

 

Der er dog en god forklaring på navneforvirringen.

De nuværende skilte er nemlig prototyper. De bliver udskiftet på et senere tidspunkt, så stationen ved Rosengårdcentret får sit rette navn.

Tidligere var det planen, at prototyperne skulle være testet ved Nyt OUH. Det er derfor, der står ’Hospital Syd’ på skiltene. Men da stationen ved Rosengårdcentret er den første, der bliver bygget, kommer den til at fungere som teststation i forhold til skiltningen, der skal gå igen på alle letbanens stationer.

 

Nu bliver den første letbanestation bygget - sådan vil de se ud

 

Når man ser skiltene og infotavlerne i virkeligheden, kan typografi og opsætning se anderledes ud end tiltænkt. Ligesom der også kan være usikkerhed om finish og teknik, indtil man ser det færdige produkt i brug.

Det gælder ud over selve stationsnavnet også al den anden information, som er på letbanestationerne. For eksempel ruteplan, lokal vejvisning og vejledning i brug af letbanen.

Derfor skal der være mulighed for at justere og rette til, hvis der er uhensigtsmæssigheder – inden der bliver lavet endelige skilte og infotavler til samtlige 26 letbanestationer.

Der er da også småting, som bliver justeret lidt i forhold til de skilte-prototyper, der lige nu hænger ved Rosengårdcentret.

Du kan i øvrigt læse mere om letbanestationernes design i denne artikel.

 

Følg arbejdet på Ørbækvej - tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse