Om Odense Letbane
Nabo til letbanen
Byudvikling

Idrætsparken glæder sig: Mindre kamp om P-pladser med letbanen

1. april 2019

 

I Bolbro er letbanens sporarbejde godt i gang foran idrætsparken og stadion, og man skal være ekstra opmærksom, når man bevæger sig rundt i området.

Men i løbet af 2019 bliver letbanens anlæg og de omkringliggende pladser færdiggjort, og i 2021 kan områdets beboere og brugere benytte sig af letbanen.

Det er noget, som de ser frem til hos Odense Idrætspark.

- Det er ingen hemmelighed, at det er en udfordring lige nu. Jeg oplever, at langt de fleste har forståelse for forholdene – og vi får tingene til at fungere. Men vi glæder os da til, at arbejdet er færdigt. Når først letbanen kører, bliver det en kæmpe fordel for os, siger Rune Bille, chef for Odense Idrætspark.

 

(Artiklen fortsætter under billedet)


Rune Bille, chef for Odense Idrætspark, glæder sig til letbanen.

 

Da Odense Idrætspark har mellem 1,5 og 2 millioner besøgende om året, er det vigtigt, at de kan komme nemt til og fra området. Derfor bliver der også ved Idrætsparkens Station lavet et tredje spor – som det eneste sted på letbanens 14,4 kilometer lange strækning.

 

Store varehuse glæder sig - sådan vil de bruge letbanen

 

Det giver blandt andet mulighed for at indsætte ekstra letbanetog ved store idrætsbegivenheder.

- Det bliver jo sindssygt nemt at komme hertil, og det bliver kæmpe løft i forhold til vores arrangementer. Når vi har dobbelt-, ja nogle gange trippel-kampe, så er der bare trængsel herude med op til 20.000 besøgende. Med de hyppige afgange og mulighed for et ekstra togsæt bliver det altså bare ikke nemmere at komme til og fra området, forklarer Rune Bille.

 

Letbaner bruges som værktøj til byudvikling

 

Ud over det ekstra spor bliver der i forbindelse med letbanearbejdet også ændret på parkeringspladserne. Der bliver blandt andet lavet en ny og større parkeringsplads mellem Højstrupvej og Møllemarksvej, hvor Vandcenter Syd har lavet et stort underjordisk regnvandsbassin. Derudover bliver der også lavet en ny forplads ind mod idrætshallen i ny belægning.

- Den gamle plads er vi faktisk ikke så glade for. Den skråner, så al regnvand løber ind mod bygningen. At den skal laves om, er et ekstra plus for os, for vi havde ikke ændret den, hvis det ikke var for letbanen. Så vi glæder os til en mere attraktiv og imødekommende plads, siger Rune Bille og fortsætter:

- Derudover bliver det også dejligt at få opdateret parkeringsområdet. Nogle P-pladser bliver fjernet, og andre kommer til, men i sidste ende får vi lidt flere P-pladser, end vi havde i forvejen. Og lidt har også ret, for det er begrænset, hvor meget parkering vi kan tilbyde.

 

Nye-byggeriet er godt i gang nord for Aarhus

 

Udviklingen af byen er da også til at tage at føle på for Odense Idrætspark. Da første del af idrætsanlægget blev bygget for over 70 år siden, lå det uden for byen med masser af plads til parkering. Sidenhen er der kommet flere og flere idrætsfaciliteter til, og byen har fortættet sig omkring idrætsanlægget.

- Så der er bare ikke mere plads til parkering. Selv før letbanearbejdet gik i gang, var der trængsel og kamp om parkeringspladserne herude – så det er helt oplagt at tænke i alternative løsninger, siger Rune Bille og slutter:

- Vi har en interesse i, at mange af vores brugere kommer til at tage letbanen – og ikke skal bruge tid på at lede efter en parkeringsplads. Derfor vil vi gerne være med til at tale letbanen op – og vise dem hvor let, det rent faktisk bliver at komme fra eksempelvis banegårdcentret til idrætsparken med letbanen. Det gør vi blandt andet ved at udvide vores service og informere aktivt om det på vores informationskanaler, når letbanen kører.

 

Følg letbanearbejde i byen - tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse