Om Odense Letbane
Nabo til letbanen
Trafik

Indsnævring og færre vejbaner i kryds på Ørbækvej

26. april 2018

 

Fra mandag 30. april og cirka en måned frem bliver der mindre plads til trafikanterne i krydset omkring Ørbækvej 100 – hvor man på den ene vejside kan køre ind til den gamle amtsgård, og på den anden kan køre ind til butikkerne i området syd for Ikea.

 

Krydset skal ombygges som forberedelse til letbanesporet, og derfor bliver den vestlige side af Ørbækvej samt en del af indkørslen til butikkerne inddraget som arbejdsareal. Trafikken bliver i stedet samlet på den østlige side af Ørbækvej.

 

Det gælder også for cyklister og fodgængere på strækningen mellem Munkerisvej og indkørslen til butikkerne på Ørbækvej. Cykelstien på den østlige side af Ørbækvej bliver derfor dobbeltrettet, mens arbejdet står på.

 

 

140 ton tung strømpe bliver trukket gennem kloakken på Ørbækvej

 

 

På Ørbækvej bliver der i sydgående retning kun plads til ét spor til bilister. Der er heller ikke plads til en venstresvingsbane ind til den gamle amtsgård - venstresving er dog fortsat tilladt.

 

I nordgående retninger bliver der kun ét spor ligeud samt en venstresvingsbane ind til butiksområdet.

 

På grund af de færre vejbaner i krydset kan der være risiko for kødannelse i perioder med spidsbelastning.

 

Mens krydsarbejdet står på, vil lysreguleringen blive omstillet, så der bliver længere tid med grønt lys på Ørbækvej – for bedre at kunne afvikle trafikken.

 

 

Følg letbanearbejdet på Ørbækvej - tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse

Nyheder
×