Nabo til vejarbejdet
Trafik

Indsnævring på Ørbækvej: Arbejdet med at bygge letbanesporet er begyndt

28. november 2018

 

Skarpe øjne har måske opfanget, at der i den seneste tid er blevet prøvelagt skinner til letbanen tæt på krydset Nyborgvej/Ørbækvej. Nu starter sporarbejdet for alvor op på strækningen mellem Nyborgvej og Munkerisvej – og snart vil letbanesporet begynde at tone frem i området.

I forbindelse med sporarbejdet er det nødvendigt at inddrage den inderste vejbane på Ørbækvej til arbejdsareal, så letbanearbejdet kan blive udført sikkerhedsmæssigt forsvarligt. Der vil derfor i en periode kun være ét farbart spor for bilister i retning mod syd på Ørbækvej (ud af byen) på strækningen mellem Nyborgvej og Munkerisvej.

Cyklister bliver også samlet på cykelstien på østsiden af Ørbækvej, som bliver dobbeltrettet.

 

Sådan foregår sporarbejdet frem mod letbanens åbning

 

Fodgængere, der skal krydse Ørbækvej ved L.A. Rings Vej bliver ledt via tunnelen under Ørbækvej. Fodgængerfeltet samme sted bliver nemlig midlertidigt lukket, da byggepladsen strækker ind over.

Busstoppestedet ved L.A. Rings Vej bliver i samme ombæring midlertidigt flyttet lidt mod nord.

I første fase af sporarbejdet vil L.A. Rings Vej vær åben mod Ørbækvej. Senere vil det dog på et tidspunkt blive nødvendigt at spærre for enden af L.A. Rings Vej, mens skinnerne bliver lagt i krydset.

Det samlede arbejde med at anlægge letbane og stationer på Ørbækvej forventes at være afsluttet omkring efteråret 2019. Derefter følger en periode med forskellige testkørsler inden den forventede åbning ved udgangen af 2020.

 

Følg arbejdet på Ørbækvej - tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse

Nyheder
×