Mød os

Infomøde: 50 borgere fik svar på spørgsmål om gravearbejde

18. februar 2015

 

Hvornår på døgnet arbejdes der? Hvordan med parkeringen? Og risikerer vi at få lukket for varmen om vinteren og for vandet om sommeren?

Det var nogle af de spørgsmål, som blev besvaret, da Odense Letbane tirsdag den 17. februar holdt sit første infomøde om det gravearbejde, der snart går i gang for at bane vej for letbanen.

Infomødet blev afholdt i Odense Kultur- og Idrætshus i Bolbro – og var for borgere og erhverv, der bliver berørt af arbejdet på Stadionvej. Cirka 50 beboere dukkede op til mødet, hvor TV2 Fyn også lagde vejen forbi.

 

Naturligt med bekymringer

Odense Letbane var sammen med By- og Kulturforvaltningen i Odense Kommune vært for arrangementet. Derfor fik deltagerne oplæg fra både letbanens og kommunens folk om, hvad arbejdet kommer til at betyde for dagligdagen i lokalområdet. Deltagerne havde mulighed for at stille spørgsmål både under mødet og efter, hvor fagmedarbejderne stod klar til at snakke på tomandshånd.

- Nu har vi siddet på kontoret og planlagt i lang tid, og vi nærmer os nu udførelsen. Fra april kommer forsyningsselskaberne ud og graver for at flytte deres rør, kabler og ledninger. Derfor er det vigtigt for os at komme ud at tale med folk i øjenhøjde og forklare, hvordan de vil opleve at få anlagt en letbane ude foran deres dør, siger Lars Scheuer, der har ansvar for at koordinere arbejdet med ledningsflytninger hos Odense Letbane:

- Det er helt naturligt, at folk har bekymringer omkring deres adgangsforhold, afviklingen af trafik og parkering i lokalområdet. Derfor vil vi gerne møde borgerne i lokalområdet for at forklare, hvordan arbejdet kommer til at foregå, hvad tidshorisonten er, og hvordan de kan komme i kontakt med os, hvis der skulle opstå problemer i hverdagen.

 

Der bliver 13 infomøder i alt

Der vil i alt blive afholdt 13 infomøder – ét for hver strækning, der arbejdes på gennem byen. Møderne vil blive annonceret i blandt andet Ugeavisen Odense, og de vil blive afholdt cirka tre måneder før, gravemaskinerne går i gang med arbejdet.

Allerede onsdag aften bliver et lignende infomøde således afholdt på Odense Rådhus for de berørte naboer på Albanigade. Her begynder gravearbejdet nemlig også til april.

Følg med her, hvor de kommende infomøder for resten af letbaneruten vil blive annonceret.

 

Se billeder fra infomødet på Stadionvej i dette fotogalleri.

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse