Om Odense Letbane
Nabo til vejarbejdet
Letbane

Klar til at bygge letbanen: 2016 i ord og billeder

17. januar 2017

 

2016 blev året, hvor Odenses mange byudviklingsprojekter har manifesteret sig i gaderne og bybilledet. Odeon er skudt op, og byggerierne på Thomas B. Thriges Gade er godt på vej. Samtidig er byen i høj grad blevet gjort klar til den kommende letbane.

Således er der flyttet ledninger på hovedparten af letbanestrækningen. Og vi har forstærket broer, forlænget tunneller samt bygget en helt ny bro ved Killerup Rende syd for SDU – med årstallet 2016 mejslet i cement. Dermed er vejen banet for, at byggeriet af selve letbanen kan gå i gang.

Læs om årets begivenheder og se de bedste billeder i Odense Letbanes årsberetning for 2016. Du kan bladre i den online herunder - vælg eventuelt fuldskærmsvisning. Eller du kan downloade den som pdf-fil via dette link (åbner i nyt vindue). 

 

 

 

Relaterede nyheder

 • Kortvarig spærring af Albanibroen

  Kortvarig spærring af Albanibroen

  Onsdag 21. april bliver vejbanerne på Albanibroen kortvarigt spærret mellem klokken 09.00 og klokken 12.00, da letbanens entreprenør skal montere ophæng til kørestrømsmaster.
  20. april 2021
 • Vær ekstra opmærksom, når letbanen kører

  Vær ekstra opmærksom, når letbanen kører

  VIDEO: Letbanen intensiverer testkørslen i den sydlige del af Odense, og derfor er det vigtigt at være ekstra opmærksom, når du færdes i trafikken.
  16. februar 2021
 • Letbanen skaber nye investeringer

  Letbanen skaber nye investeringer

  Barfoed Group bygger 46 nye ungdomsboliger på Nyborgvej, der forventes klar til indflytning ved studiestart i september 2022, skriver Fyens.dk. Ejendomsselskabet har købt grunden af Odense Letbane.
  26. marts 2021
 • Gigantisk byggevejledning beskriver letbanen i mindste detalje

  Gigantisk byggevejledning beskriver letbanen i mindste detalje

  Som et kæmpe LEGO-byggesæt har letbanebyggeriet en gigantisk byggevejledning, der består af over 500.000 digitale filer.
  29. januar 2021

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse