Nabo til vejarbejdet
Mød os

Kom til infomøde: Letbanearbejdet begynder i Bolbro til februar

18. januar 2018

 

I begyndelse af februar går arbejdet med at skabe plads til letbanen i gang på Middelfartvej – og i løbet af 2018 fortsætter det på Stadionvej, foran Idrætsparken samt på Vesterbro.

Derfor inviterer Odense Letbane og Odense Kommune til infomøde, hvor kvarterets beboere og andre interesserede kan komme og høre om planerne med arbejdet over de kommende år.

Infomødet foregår onsdag 31. januar klokken 18.00 – 20.00 i Odense Kultur- og Idrætshus, Stadionvej 50.

Tilmelding er nødvendig enten via denne formular eller på telefon 30 71 80 94.

 

Tilmeld dig infomødet her

 

Til mødet vil der være teknikere og informationsmedarbejdere fra Odense Letbane samt repræsentanter fra Odense Kommunes vejmyndighed.

Anlægsarbejdet går ud på, at der skal bygges nye vejbaner, cykelstier og fortove langs letbanens rute – så der bliver et otte meter bredt areal til selve letbanesporet.

I perioden fra februar frem til efteråret bliver der arbejdet på Middelfartvej op til og med Grønløkkevej-krydset. Først bliver der arbejdet i den ene side af vejen og dernæst i den anden side. Dermed vil det ikke længere være muligt at parkere langs kantstenen på denne del af Middelfartvej.

I samme ombæring bliver fortov og cykelsti flyttet ind langs husmurene ved etageejendommene på Middelfartvej for at skabe den nødvendige plads til Letbanen.

De smukke, gamle platantræer, der kendetegner Middelfartvej, får lov at blive. Men otte træer, som er placeret ud for den kommende Bolbro Station, skal flyttes et par meter længere ind mod bygningerne.

 

Zoom helt tæt på: Sådan bliver letbanen i dit nabolag

 

Krydset ved Grønløkkevej bliver ombygget i løbet af perioden, hvilket sandsynligvis kan give en del trængsel i det store lyskryds. Arbejdet videre ned ad Vesterbro vil begynde til efteråret.

Inden da, til sommer, går anlægsarbejdet i gang foran Idrætsparken og ned ad Stadionvej til Hauges Plads. I dén forbindelse bliver Stadionvej ensrettet mod syd, mens der på Højstrupvej bliver opsat et midlertidigt trafiklys, fordi vejen bliver indsnævret. Se kortet i bunden af artiklen.

Når anlægsarbejdet er overstået, og de nye vejforløb er færdige, skal der lægges skinner, rejses master og bygges stationer. Bagefter skal den nye Israels Plads foran Idrætsparken og den kommende parkeringsplads på modsatte side af Højstrupvej anlægges.

Når letbanen forventes klar til at køre med passagerer i slutningen af 2020, vil Bolbro således være forsynet med to letbanestationer, mens der også er etableret en station ved Sukkerkogeriet på Vesterbro.

 

Følg letbanearbejdet i Odense - tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

undefined 

 

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse

Nyheder
×