Nabo til vejarbejdet
Letbanen i drift
Trafik

Letbanearbejde i krydset ved Stærmosegårdsvej

2. januar 2018

 

Tirsdag 2. januar begynder ombygningen af krydset Ørbækvej-Stærmosegårdsvej, som skal gøre krydset klar til letbanens spor.

 

Arbejdet i krydset forventes at vare cirka en måned. Det kommer til at betyde, at Ørbækvej bliver reduceret fra fire til to spor forbi byggepladsen, altså i krydset.

 

Under arbejdet bliver der derfor venstresvingsforbud fra Ørbækvej til Stærmosegårdsvej. Samt fra udkørslen ved McDonalds og Shell til Stærmosegårdsvej.

 

 

Letbanens første stykke færdige vej er lige på trapperne

 

 

Arbejdet med at gøre Ørbækvej klar til Letbanen har været i gang siden 2015. Først blev der flyttet ledninger og rør under vejene, derefter blev der bygget nye cykel- og gangtunneler ved L.A. Rings Vej, IKEA og Bilka.

 

Nu er turen så kommet til arbejdet over jorden, hvor P-pladser, lyskryds, vejbaner, cykelstier og fortove bliver omlagt, så der bliver skabt et otte meter bredt areal til letbanen.

 

Derefter vil der blive lagt skinner, bygget stationer og installeret teknik. Letbanen forventes at blive indviet i slutningen af 2020, hvor den skal køre sin 14,4 kilometer lange rute fra Tarup i nord til Hjallese i syd.

 

 

 

Følg arbejdet på Ørbækvej - tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

 

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse

Nyheder
×