Nabo til vejarbejdet
Miljø

Letbanearbejdet er sat på vågeblus i den kolde tid

20. januar 2016

 

DMI har den seneste tid varslet temperaturer under nulpunktet. I de kommende dage falder temperaturen således til minus 10 grader i nattetimerne. Det har også betydning for arbejdet med at forberede byen til letbanen.

 

Flere steder i byen ligger arbejdet med at flytte el-, fiber- og telekabler stille netop nu på grund af frosten. Det skyldes, at kablerne fryser sammen, og gruset ikke kan bearbejdes, når det er frosset. Det gælder for eksempel på Vestre Stationsvej og Højstrupvej samt i Albanigade.

 

 

 Kom til infomøde om forberedende arbejde på Højstrupvej

 

 

Heldigvis er situationen ikke fremmed for bygge- og anlægsbranchen, der hver vinter oplever perioder med frost, som kan få betydning for arbejdet.

 

- Situationen er som ventet. Letbaneprojektets overordnede tidsplan tager højde for det danske vintervejrs uforudsigelighed, og arbejdet forventes at blive færdiggjort som planlagt. Mindre forsinkelser på de enkelte strækninger kan dog forekomme på grund af frosten. Når vejrguderne igen melder tø i en længere periode, fortsætter arbejdet, forklarer Lars Scheuer, der er projektchef med ansvar for ledningsflytninger hos Odense Letbane P/S.

 


Kloakarbejde fortsætter trods frost

 

Arbejdet med at flytte fjernvarmerør ligger også stille. Det er dog et generelt hensyn, der bliver taget i perioden 1. december – 1. marts, for ikke at forstyrre kunderne i årets koldeste måneder.

 

Arbejdet med at flytte og renovere kloaker er til gengæld ikke påvirket af frosten. Dette og de øvrige af letbanens forberedende arbejder, for eksempel arbejdet med at ombygge en stitunnel under Ørbækvej, fortsætter uforstyrret.

 

Baggrunden for flytningen af de forskellige ledninger og rør er, at de skal kunne graves fri og repareres, uden at det i fremtiden kommer til at forstyrre letbanens drift. Derfor må de ikke ligger under de kommende letbanespor.

 

 

 Forsyningsselskaber skal snart flytte rør og kabler på Højstrupvej

 

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse

Nyheder
×