Nabo til vejarbejdet
Byudvikling

Letbanen kan blive hjørnesten for trafikken til Nyt OUH

4. april 2019

 

Odense Letbane kommer til at køre direkte igennem det nye regionshospital, Nyt OUH.

Både letbanen og Nyt OUH er lige nu under opførelse, og de to store milliardprojekter arbejder tæt sammen om at bygge sygehus og anlægge skinner og stationer side om side.

 

Letbanen vil bringe folk og liv til ny bydel

 

Men når begge bygge- anlægsprojekter er færdige om en årrække, venter hverdagen med et fungerende sygehus og en kørende letbane. Hospitalsdirektør Torben Hedegaard Jensen ser frem til, at det bliver virkelighed.

- Letbanens placering igennem Nyt OUH er helt unik. Tusindvis af patienter, pårørende og ansatte kan tage letbanen lige til døren af hospitalet. Nyt OUH vil tage imod patienter og pårørende fra hele Region Syddanmark, og vi har faktisk også patienter fra hele Danmark, forklarer Torben Hedegaard Jensen og fortsætter:

- Med letbanen bliver der let adgang til sygehuset, og det er vigtigt. Letbanen kommer til at forbinde Nyt OUH med fjerntogene fra Odense Banegård. Og de kommende parkeringsmuligheder, som letbanen etablerer ved motorvejsafkørsel 50, vil også forbinde Nyt OUH til motorvejsnettet. Letbanen har derfor potentiale til at blive hjørnestenen i den trafikale betjening af Nyt OUH.

 

Store varehuse glæder sig - sådan vil de bruge letbanen

 

(Artiklen fortsætter under billedet)


De allerførste skinner til Odense Letbane blev i december støbt fast på Nyt OUHs byggeplads, som letbanen går lige ned gennem.

 

Nyt OUH, som ligger lige syd for Syddansk Universitet (SDU) i det store campusområde, vil få to letbanestop. Ét få meter fra hovedindgangen i syd og ét i koblingen til universitetet i nord.

Dagligt vil 7000-8000 ansatte skulle til og fra hospitalet – foruden de tusindvis af patienter og pårørende.

- Jeg tror, at letbanen kan få mange til at vælge at lade bilen stå og i stedet blive kørt til dørtærsklen af sygehuset med letbanen. Der er ingen tvivl om, at når letbanen er kørt ind, vil den blive et vigtigt element i trafikforsyningen til Nyt OUH, slår Torben Hedegaard Jensen fast.

 

Letbaner bruges som værktøj til byudvikling

 

Odense Letbane har været indtænkt som en understøttelse af den samlede udbygning af og styrkelse af hele campusområdet. Den har dermed også været central for Nyt OUH fra starten af projektperioden.

- Fordelene ved, at letbanen og sygehuset er tænkt sammen fra et tidligt stade, overstiger så langt de udfordringer, der er fulgt med, at der bygges en letbane tværs igennem hospitalet, siger Torben Hedegaard Jensen:

- De negative effekter her i byggefasen ved at føre letbanen gennem sygehuset er løst i et godt samarbejde med letbanen. Der kan komme nogle udfordringer ved, at letbanen kører gennem et område med bløde trafikanter, men det minimeres ved, at letbanen kører i lav hastighed gennem hospitalet.

Nyt OUH er efter tidsplanen bygget færdigt i 2022, og letbanen åbner i løbet af tredje kvartal 2021.

 

Følg letbanearbejdet i byen - tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse

Nyheder
×