Togsæt

VIDEO: Letbanen kører igennem det centrale Odense for første gang

1. september 2021

 

Lørdag 28. august ved skumringstid, mens byen summede af liv fra HCA Festivalens sidste dag, gled to letbanetog for første gang nogensinde igennem Odenses centrale gader og hele vejen ud til Bolbro Station på Middelfartvej.

”Ikke mindre end fantastisk. Det er en stor aften. Toget kommer ind i midtbyen for første gang nogensinde. En historisk milepæl for letbanen. Vi kan virkelig se nu, hvordan letbanen bliver integreret i midtbyen. Dejlig aften.”

(Artiklen fortsætter under videoen)

Se video fra den første testkørsel i centrum af Odense med interview med letbanedirektør Mogens Hagelskær


Sådan sagde letbanedirektør Mogens Hagelskær om testkørslen, som direktøren var taget ind for at overvære ved Banegårdspladsen i silende regn.

Mange folk stimlede sammen, da togene kom trillende ned igennem centrum, og adskillige fulgte også med hele vejen fra Albani Torv til Kongens Have, hvor glade mennesker og dunkende techno fra Vi Elsker 90erne-koncerten var med til at sætte sit festlige præg på letbanens ankomst til Odense Banegård Center.  

 

Letbanespor klargøres til nye testkørsler


Den første testkørsel var et såkaldt line-check, hvor togene kører i gå-tempo igennem sporet for at tjekke afstande til skilte, signaler og perroner. Letbaneentreprenørens medarbejdere var ude med tommestokken og målte afstande og tjekkede teknik og systemer undervejs.

Der blev kørt med to tog blandt andet for at tjekke afstande imellem togene særligt i den centrale del af byen. Senere på natten blev hastigheden sat op på strækningen mellem Kongensgade Station og Bolbro Station for at teste påvirkninger i skinner og omgivelser.

 

Få seneste nyt fra Odense Letbane - tilmeld dig nyhedsbrev

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse