Nabo til vejarbejdet
Sporarbejde

Letbanen øger aktiviteten i byen

24. september 2020

 

Slutspurten på letbanearbejdet er sat ind, hvilket også giver mere aktivitet på letbanestrækningen. Odense Letbanes spanske entreprenør Comsa har over den sidste tid sat over 100 ekstra mand på projektet for at gøre letbanearbejdet færdigt.

Den ekstra bemanding i gaderne gør, at der også i perioder vil blive arbejdet aftener, nætter og weekender i det omfang, som vejmyndighed og miljømyndighed giver tilladelse til det.

Til gengæld kan odenseanerne glæde sig til, at der nu kun er få måneder til, at anlægsarbejdet er slut. Det letbanearbejde, der generer byen, forventes nemlig at være færdigt inden udgangen af 2020. 

 

Her får du første fornemmelse af det færdige letbanespor

 

Efterfølgende vil der kun være kortere perioder med afsluttende arbejder, der kan påvirke trafikken. Det drejer sig for eksempel om det sidste slidlag på vejene, træplantning og etablering af græsarmering til udrykningskørsel et par steder på letbanestrækningen.

I 2021 kommer letbanetogene til at køre testkørsel på hele strækningen fra Hjallese til Tarup. I perioden frem til letbanens åbning skal alle systemer og procedurer testes, så letbanen forventeligt er klar til at køre med de første passagerer i september 2021.

 

Følg letbanearbejdet - tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

Relaterede nyheder

 • Del af Nyborgvej ensrettes

  Del af Nyborgvej ensrettes

  Fra mandag 12. oktober klokken 05 og to døgn frem bliver Nyborgvej ensrettet mod centrum mellem Østerbæksvej og Palnatokesvej.
  9. oktober 2020
 • Opsætning af master til kørestrøm i Albanigade

  Opsætning af master til kørestrøm i Albanigade

  I oktober og november bliver der opsat de sidste kørestrømsmaster i Albanigade. Derfor bliver der gravet i fortovene til fundamenter
  16. oktober 2020
 • Nyborgvej bliver igen dobbeltrettet

  Nyborgvej bliver igen dobbeltrettet

  Fra mandag 19. oktober bliver ensretningen på den inderste del af Nyborgvej ophævet. Dermed er hele Nyborgvej igen dobbeltrettet
  16. oktober 2020
 • Ny cykelsti langs Rismarksvej

  Ny cykelsti langs Rismarksvej

  Ny cykelsti langs Rismarksvej er nu åbnet i fuld længde. Cykelstien er anlagt langs med letbanesporet fra Rugårdsvej til Højstrupvej
  16. oktober 2020

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse

Nyheder
×