Om Odense Letbane
Nabo til letbanen
Byudvikling

Letbanen skaber nye investeringer

26. marts 2021

 

46 nye ungdomsboliger på Nyborgvej forventes klar til indflytning ved studiestart i september 2022. Barfoed Group har købt grunden af Odense Letbane, hvor ejendomsselskabet nu vil opføre ungdomsboliger i høj kvalitet. Det skriver Fyens.dk.

- Det er en rigtig god placering tæt på alt i Odense, og så er det fantastisk spændende at være med til at sætte et så massivt fodaftryk på et område i byen, som gennemgår en stor udvikling med blandt andet letbanen foran døren, fortæller koncerndirektør Frederik Barfoed til Fyens.dk.

 

Byudvikling langs letbanen

 

Grunden, der tidligere husede en Aldi-butik, er en af de få grunde på den 14,5 kilometer lange letbanestrækning, der har været nødvendige at totalekspropriere for at gøre plads til letbanen, der fylder otte meter i bredden.

I alt blev ni ejendomme totaleksproprieret. I planlægningen af Odense Letbane er der taget mest muligt hensyn til eksisterende bygninger, så totalekspropriationerne blev holdt på et minimum. Derudover har der været en række delvise ekspropriationer, hvor der for eksempel blev inddraget en bid af en forhave, indkørsel eller lignende.

Det overskynde areal fra grundene har Odense Letbane efterfølgende solgt fra, og det giver nu anledning til nye investeringer tæt på letbanen – som for eksempel de nye ungdomsboliger på Nyborgvej.

Læs mere om ungdomsboligerne i artiklen på fyens.dk 

 

Følg letbanearbejdet - tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse