Om Odense Letbane
Nabo til vejarbejdet
Byudvikling

Letbanen skaber nye investeringer

26. marts 2021

 

46 nye ungdomsboliger på Nyborgvej forventes klar til indflytning ved studiestart i september 2022. Barfoed Group har købt grunden af Odense Letbane, hvor ejendomsselskabet nu vil opføre ungdomsboliger i høj kvalitet. Det skriver Fyens.dk.

- Det er en rigtig god placering tæt på alt i Odense, og så er det fantastisk spændende at være med til at sætte et så massivt fodaftryk på et område i byen, som gennemgår en stor udvikling med blandt andet letbanen foran døren, fortæller koncerndirektør Frederik Barfoed til Fyens.dk.

 

Byudvikling langs letbanen

 

Grunden, der tidligere husede en Aldi-butik, er en af de få grunde på den 14,5 kilometer lange letbanestrækning, der har været nødvendige at totalekspropriere for at gøre plads til letbanen, der fylder otte meter i bredden.

I alt blev ni ejendomme totaleksproprieret. I planlægningen af Odense Letbane er der taget mest muligt hensyn til eksisterende bygninger, så totalekspropriationerne blev holdt på et minimum. Derudover har der været en række delvise ekspropriationer, hvor der for eksempel blev inddraget en bid af en forhave, indkørsel eller lignende.

Det overskynde areal fra grundene har Odense Letbane efterfølgende solgt fra, og det giver nu anledning til nye investeringer tæt på letbanen – som for eksempel de nye ungdomsboliger på Nyborgvej.

Læs mere om ungdomsboligerne i artiklen på fyens.dk 

 

Følg letbanearbejdet - tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

 

Relaterede nyheder

 • Kortvarig spærring af Albanibroen

  Kortvarig spærring af Albanibroen

  Onsdag 21. april bliver vejbanerne på Albanibroen kortvarigt spærret mellem klokken 09.00 og klokken 12.00, da letbanens entreprenør skal montere ophæng til kørestrømsmaster.
  20. april 2021
 • Odense Letbane åbner ved årsskiftet

  Odense Letbane åbner ved årsskiftet

  Efter mere end ét års intens indsats for at mindske konsekvenserne af covidsituationen på anlægget af Odense Letbane, har letbanens hovedentreprenør, spanske Comsa, meddelt, at åbningen ikke kan ske til september.
  16. marts 2021
 • Skoleelever tegner sig til brunsviger

  Skoleelever tegner sig til brunsviger

  Odense Letbane har modtaget mange flotte togtegninger fra skoleelever fra 0. - 3. klasse som led i sikkerhedskampagnen "Se letbanen i øjnene", som belønnes med klassisk, fynsk kage.
  12. marts 2021
 • Informationstavlen – din guide på stationen

  Informationstavlen – din guide på stationen

  Må jeg tage min cykel med i toget? Det og meget mere giver informationstavler på letbanestationerne svaret på.
  26. februar 2021

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse