Om Odense Letbane
Nabo til letbanen
Letbane

Letbanen skærper fokus på kørestrøm

7. maj 2021

 

Testkørsler er én af de vigtigste opgaver ved Odense Letbane over de næste mange måneder. For at få togene af sted skal der være strøm i køreledningerne, og dét kommer der gradvist på flere og flere dele af den 14,5 km. lange letbanestrækning.

- Man kan ikke se, at der er strøm i ledningerne, men det er der – og det er farligt at komme for tæt på, forklarer Thomas Berget, HSE Manager ved Odense Letbane.

- Strømmen er tændt hele tiden. Også selv om der ikke er noget tog i nærheden. Det skal man være meget opmærksom på, understreger han.  

Inden for de seneste uger har letbanen oplevet to konkrete episoder, hvor erhvervskøretøjer har været lidt for tæt på køreledningerne. I det ene tilfælde var der tilmed direkte berøring med ledningen – men det skete heldigvis på en del af strækningen, hvor der endnu ikke er tændt for strømmen.

(Artiklen fortsætter under videoen.)

 

Ikke desto mindre er episoderne den konkrete anledning til, at Odense Letbane nu fremrykker og optrapper en allerede planlagt kampagne, der skal oplyse borgere og virksomheder i Odense om sikkerhed i forbindelse med letbanens kørestrøm.

- Det er ekstremt vigtigt at holde god afstand, når du arbejder tæt ved letbanen. Sænk kranarmen på din lastbil, sænk armen bag på din rendegraver. Og vær opmærksom på, hvor meget du fylder, når du drejer dit køretøj, lyder den klare opfordring fra Thomas Berget.

Kort sagt handler det om at sænke alt udstyr, der rager op i luften. Også selv om man blot skal flytte sin lastbil eller sin lift nogle få meter.

- Sikkerheden er lige så vigtig, hvis du som håndværker skal arbejde i højden. For eksempel på et stillads eller en stige. Det gælder særligt, når du stiller tingene op. Og hvis du er vinduespudser eller på anden måde arbejder med vand, skal du holde ekstra god afstand, forklarer Thomas Berget.

Du kan få meget mere at vide om sikkerhed og kørestrøm:  

Mandag 17. maj klokken 16.00-17.00 afvikler Odense Letbane et webinar om sikkerhed. Webinaret er særligt målrettet erhverv, der arbejder i byen (og i højden), for eksempel vognmænd, entreprenører, vinduespudsere og øvrige håndværkere.

Tilmeld dig webinaret for erhverv her

Læs mere om sikkerhed, når du arbejder nær letbanens kørestrømfolder

 

Onsdag 19. maj og onsdag 26. maj klokken 16.00-17.00 afvikler Odense Letbane ligeledes webinarer for letbanens naboer – primært private borgere, butikker og øvrige, der færdes nær sporet. Her vil det blandt andet handle sikkerhed, når du pudser vinduer eller arbejde på en stige. Du vil også høre om tilladelser, du kan få brug for at søge ved for eksempel flytninger.

 

Tilmeld dig webinaret for naboer her       Læs mere om sikkerhed, når du er nabo til letbanens kørestrøm

 

Følg letbanearbejdet - tilmeld dig Odense Letbanes nyhedsbrev her

 

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse